Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:07:01

Військовий адреналін для чернігівських школярів. ФОТО

22.02.2013   11:42

У всіх навчальних закладах Чернігова День захисника Вітчизни відзначили уроками мужності, бесідами, екскурсіями, а також воєнізованими спартакіадами.

Зокрема, учні загальноосвітніх шкіл №27 і №28 відчули справжній “екшн” під час військово-спортивного змагання “А нумо, хлопці!” з військовослужбовцями Чернігівського гарнізону. Адреналін на цих змаганнях, можна сказати, зашкалював. Як в учасників змагань так і у їхніх вболівальників.

Конкурси на краще подолання велосипедного серпантину поміж гранат, вальсування з чарівними дівчатами, спорядження набоями автоматних магазинів, розбирання й збирання автомата Калашникова, одягання протигазів й загальновійськових захисних комбінезонів, підтягування на перекладині, штовхання гирі, армреслінгу та ще чимало інших випробувань дістались учасникам цих змагань.

За першість змагались солдати-контрактники з Регіонального центру радіоелектронної розвідки “Північ”, де командиром полковник Сергій Бачурін, і школярі підшефних 27 і 28 загальноосвітніх шкіл. Кожна команда складалась з “десятки” кращих школярів і військових.

Такі змагання проводяться тут далеко не вперше і традиційно напередодні Дня захисника Вітчизни. Школярі готувалися до них заздалегідь як на уроках, так і в позашкільний час. У підготовці їм допомагали офіцери-шефи.

До речі, офіцери частини досить часті гості шкіл не тільки під час планових лекцій, бесід і показових занять. Вони допомагають викладачам щодо обладнання кабінетів з військової підготовки, тиру, в проведенні різноманітних військово-патріотичних заходів. Учні в свою чергу приходять до частини на екскурсії, вітають з нагоди військових свят концертними програмами тощо.

Викладач предмету “Захист Вітчизни” підполковник запасу Володимир Старовєров прокоментував:
– Старшокласники до змагань готувалися дуже серйозно, адже вони знали, що захищають честь школи, в них вірили знайомі, друзі, дівчата. Навіть після закінчення уроків хлопці приходили потренуватись у розбиранні й розбиранні автомату Калашникова, займались у спортзалі на перекладині та з гирями.
Святкові змагання військових і старшокласників підшефних шкіл проходили весело, в невимушеній товариській атмосфері, під акомпанемент бадьорих мелодій. Вболівальники, особливо дівчата, підтримували своїх однокласників оплесками, скандуваннями гасел.

Поміж конкурсами, у хвилини короткого перепочинку, шкільні аматори виконували пісенні, танцювальні номери, створюючи на змаганнях справжнє шоу.
Солдати, які не так вже й давно одягли військові однострої підписавши перший контракт з військовою частиною, вирізнялись з поміж інших учасників змагань впевненими діями, чіткістю і витривалістю. Так, старший сержант Карен Назарян розібрав автомат за 13,7 секунди і розібрав за – 6,7, а сержанту Роману Авдієнко не було рівних під час змагання на першість з армреслінгу.

Гарні результати продемонстрували і учні: Максим Павленко 27 разів підтягнувся на перекладині, Сергій Загрійчук швидше за всіх одягнув загальновійськовий захисний комплект, а Роман Артеменко продемонстрував майстерне керування велосипедом.
Цікавим і вишуканим був конкурс капітанів, на якому вони вальсували з дівчатами. Найбільше оплесків дісталось лейтенанту Андрію Антонечко і соціальному педагогу Катерині Якимович.

У результаті, за рішенням журі у складі Людмили Тарасенко, Валентини Лободи і підполковника Григорія Токаря, команда юнаків у погонах здобула друге місце, а перше дісталося школі №28. Усі команди були нагороджені Грамотами і Подяками від командування частини, директорів шкіл, а також отримали смачні торти.
Безумовно, всі хлопці, військові й школярі, намагалися показати найкращі результати. Під скандування вболівальників, на перекладині й з гирею, віджимаючись на руках від підлоги і під час долання перешкод військової естафети вони напружували свої м’язи до тремтіння, викладалися до кінця.

– На мою думку, головним на цих змаганнях, – вважає заступник командира частини з виховної роботи підполковник Григорій Токар, – було дружнє спілкування, пропагування здорового способу життя, духовного і фізичного розвитку і, що найголовніше, реклама військової служби. А вона по плечу лише сильним, спритним, витривалим і впевненим у собі людям.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини