Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:07:46

"Бліц - інтерв'ю" серед мешканців міста

19.02.2013   08:15

Податківці міста разом з волонтерами при проведені кампанії декларування застосували ще один з ефективних методів у роботі з платниками податків - провели "бліц - інтерв'ю" серед мешканців.

До опитування залучалися громадяни різних вікових категорій та соціального стану: молодь, студенти, представники різних сфер діяльності, пенсіонери, а також нерезиденти.

 Серед питань, на які відповідали респонденти:
1. Що Ви знаєте про декларування доходів та майнового стану громадян?;
2. З яких інформаційних джерел Ви дізналися про кампанію декларування?;
3. Чи перебуваєте Ви у категорії громадян, які обов'язково подають декларацію про  доходи та майновий стан?;
4. Що Ви чули  про податкову знижку?;
5. У який спосіб Ви сплачуєте податки?;
6. Яким, на Вашу думку, має бути процес проведення кампанії декларування: дисциплінарно - стимулюючим чи самостійно усвідомленим громадянином?

Підбиваючи результати проведеного "бліц-інтерв'ю", слід відзначити, що переважна кількість респондентів, (а це - близько 90%), знають про декларування доходів та майновий стан громадян, добре орієнтуються у вимогах і випадках, коли подання декларації обов'язкове. Таку інформацію чернігівці отримують з   інформаційних повідомлень та інтерв'ю посадових осіб інспекції в ефірах радіо, телеканалів, через селекторний зв'язок на ринках, вокзалах, через плакати та буклети, розміщені у міському громадському транспорті, на консультаційних пунктах, семінарах, у приміщеннях нотаріальних контор, а також, із пам'яток та листівок, що розповсюджують волонтери кампанії декларування.

Окрема верства населення - студенти, що навчаються у вищих навчальних закладах, та їх батьки, а це - 78% з опитаних, виявила не лише зацікавленість, а і обізнаність в отриманні права податкової знижки на навчання.

Отже, як і завжди, податківці ДПІ у м. Чернігові ДПС підходять до процесу проведення кампанії декларування демократично, виважено, враховуючи, у першу чергу, всі побажання і інтереси громадян.

Високі показники обізнаності населення міста, вкотре доводять, що податківці Чернігова обрали вірну стратегію!

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей