Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:30:44

У Батурині під виглядом оптимізації знищують міську лікарню

12.02.2013   17:05Агенцiя

Міський голова Батурина в Чернігівській області занепокоєний, що під виглядом оптимізації, знищується лікарня в місті.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні, 12 лютого, під час засідання обласної асоціації органів місцевого самоврядування "Ради Чернігівщини" Батуринський міський голова Анатолій Бороденко повідомив, що лікарню, яка обслуговує містечко та 15 сіл (близько 7 тис. людей) хочуть реорганізувати в амбулаторію сімейної медицини чи ФАП.

Батуринський міський голова зауважив, що представники Бахмацької центральної районної лікарні намагаються забрати до свого закладу краще медичне обладнання, зокрема, так сталося із сучасним флюорографом.

"Під егідою оптимізації йде знищення Батуринської лікарні. Йде до того, щоб у місті Батурин, куди їдуть іноземні гості, зробити ФАП", - сказав він.

А.Бороденко також додав, що мешканці міста налаштовані рішуче відстоювати лікарню – від пікетування райдержадміністрації до перекриття автодоріг.

Керівник Батурина закликав представників обласної влади зупинити соціальне невдоволення у місті та передав відповідне звернення до голови Чернігівської ОДА Володимира Хоменка.

Водночас, присутній на засіданні в.о. заступника голови ОДА Юрій Музика, який зараз опікується гуманітарними питаннями, зазначив, що йдеться, у першу чергу, про зміну статусу медзакладу, адже алогічною є ситуація, коли лікарня у місті має статус районної (м.Батурин розташований на території Бахмацького району Чернігівської області - УНІАН).

"Ніхто не збирається ліквідовувати у Батурині лікарню і робити там ФАП", - наголосив він.
 

http://health.unian.net/ukr/detail/243964

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.