Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:53:37

Економічні злочини стали темою прес-конференції, яка відбулась в управлінні внутрішніх справ

02.02.2013   11:56

В приміщенні сектору зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області відбулася прес-конференція, яку провів для місцевих журналістів тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС Дмитро Ценов.

Керівник підрозділу розповів представникам ЗМІ про останні розкриті злочини, зокрема викриття хабарників, дав оцінку роботі підрозділів БЕЗ області за 2012 рік, відзначив позитивні тенденції в розкритті злочинів.

Свій виступ Дмитро Миколайович розпочав з озвучення основних вимог МВС України в 2012 році - проведення ряду організаційних та практичних заходів по декриміналізації економіки регіону. Потім перейшов до статистики. Дмитро Ценоз зокрема сказав: «За минулий рік Управлінням виявлено 791 злочин, з яких 231 відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких. З числа виявлених злочинів - 126 - розкрадання. Закінчено провадження та направлено до суду 772 злочини. Забезпечено відшкодування матеріальних збитків на суму близько 640 тисяч гривень.

У бюджетній сфері виявлено 202 злочини, з них 15 зі збитком понад 100 тисяч гривень, в т.ч. 2 - понад 1 мільйон гривень.

Виявлено злочинів, пов'язаних з освоєнням коштів держбюджету - 134, місцевого - 60. Злочинів з субвенціями всіх рівнів - 19, державних цільових програм - 110, держзакупівель - 44, ПДВ - 8, інших злочинів - 80.

Виявлено 84 злочини, пов'язані з виділенням і використанням коштів загальнодержавних та обласних програм, що діють в агропромисловому комплексі області, сфері освіти, охорони здоров'я, будівництва, ЖКГ та соцзахисту населення». 

Доповідач також зазначив, що на постійній основі проводиться робота по супроводу бюджетних коштів, виділених на потреби житлово-комунального господарства в тому числі субвенцій, субсидій, а також за різними цільовими програмами. В результаті проведених заходів в цій сфері в 2012 році виявлено 44 злочини. Особлива увага приділяється виявленню фактів зловживань з боку посадових осіб-розпорядників бюджетних коштів.

Управлінням постійно проводиться аналіз процесів фінансування державних та регіональних програм у розрізі запланованих і розподілених асигнувань, а також діяльності їх розпорядників, з метою встановлення шляхів виведення бюджетних коштів у тіньовий обіг через підприємства з ознаками фіктивності. Для відстеження та моніторингу виділених бюджетних коштів, а також запобігання фактів їх розкрадання, до складу конкурсних комітетів включені співробітники ДСБЕЗ.

В результаті вжитих заходів виявлено 81 злочин у відношенні розпорядників бюджетних коштів, з них: 44 злочини стосовно розпорядників районного та міського бюджетів (керівники установ освіти, охорони здоров'я та сільських рад), 33 державного бюджету (бюджетні установи, організації) і 4 обласного бюджету (керівники комунальних підприємств).

Виявлено 112 злочинів у сфері службової діяльності, з них 56 злочинів скоєних службовими особами органів влади та управління, 33 злочини скоєні службовими особами контролюючих органів, в т.ч. 8 фактів хабарництва. Загальна сума отриманих хабарів склала 43 тисячі гривень. За матеріалами УДСБЕЗ працівниками УБОЗ складено 9 адміністративних протоколів про корупцію.

Наприкінці зустрічі журналісти мали змогу задати Дмитру Миколайовичу ряд запитань, на які отримали змістовні відповіді.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини