Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:40:26

Майже 500 тисяч збитків, завданих навколишньому середовищу, нарахувала держекоінспекція у грудні

08.01.2013   11:30Агенцiя

Протягом грудня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 170 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 89 об’єктах різної форми власності, з них комплексно 66.

За результатами перевірок складено 215 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 207 осіб. Матеріали 8-ми справ передано у судові органи та 5-ти – у правоохоронні органи.

Загальна сума накладених штрафів склала 30,209 тис.грн., стягнуто 32,164 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:

– у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 96 осіб. Накладено штрафів на суму 14,484 тис.грн., стягнуто 13,736 тис.грн.;
– у сфері державного контролю по рослинному світу до адміністративної відповідальності притягнуто 29 осіб. Накладено штрафів на суму 3,655 тис.грн., стягнуто 3,094 тис.грн.;
– у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 27 осіб. Накладено штрафів на суму 4,777 тис.грн., стягнуто 4,913 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за тваринним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 26 осіб. Накладено штрафів на суму 2,992 тис.грн., стягнуто 2,278 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 23 осіб. Накладено штрафів на суму 3,196 тис.грн., стягнуто 7,888 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у грудні, пред’явлено 24 претензії та позовів за екологічні збитки на загальну суму 91,798 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 478,677 тис.грн.

Тетяна Войтенко,
головний спеціаліст у зв’язках
з громадськістю та ЗМІ
Держекоінспекції
у Чернігівській області

http://eco-inspection.cn.ua

 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.