Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:58:16

Медійники Чернігівщини змінилися і тепер по іншому реагують на цензуру: підсумки зустрічі в Медіабазі Чернігів до Дня журналіста

11.06.2024   12:38Агенцiя

Журналісти Чернігівщини дуже сильно змінилися з 2014 року і тепер по іншому реагують на цензуру та “темники”.

На цьому наголосила шеф-редакторка СуспільнеЧернігів Алла Скорик під час зустрічі до Дня журналіста у регіональному хабі Інститутумасової інформації Медіабаза Чернігів.
“Через російське повномасштабне вторгнення ми бачимо, що є перегиби із засекречуванням інформації, яка нібито може вплинути на національну безпеку. До прикладу, інформація про вартість будівництва та матеріалів для фортифікаційних споруд не розголошується. Але ж людям дужеважливо знати, куди і як витрачаються їх податки”, – сказала вона.
Присутні на зустрічі колеги підтримали її слова.
Журналіст Чернігівської медіа групи Сєргєй Карась зауважив, що було б непогано цього річ також зробити антипремію “Чернігівський будяк”, яку Медіабаза проводила минулого року. Журналісти, шляхом голосування, обрали чиновника, структуру чи орган, який є найменш комунікабельним із пресою. “Але цього разу треба ще і статуетки номінантам вручати”, – сказав він.
За словами присутніх на заході медійників, після минулорічної антипремії голова Чернігівської міської військової адміністрації, якого журналісти відзначили як найбільш закритого, пішов на контакт і навіть погодився на зустріч із представниками різних редакцій.
Під час презентації регіональний представник ІМІ та координатор Медіабази Чернігів Павло Пущенко розказав про напрями діяльності регіонального хабу ІМІ.
“Ми проводимо навчання місцевих медійників, надаємо захисне обладнання та засоби альтернативного живлення. Також, Медіабаза – безпечне місце в умовах загрози обстрілів та відключень світла. За час нашої роботи 38 журналістів скористалися цією послугою”, – зазначив Павло Пущенко.
Загалом за словами координатора Медіабази Чернігів за період роботи було проведено 44 заходів та навчань, у яких взяли участь 507 учасників та учасниць.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини