Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 01:45:26

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка

24.04.2024   18:01Агенцiя

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

Днями з нагоди ювілею здобуття першої в історії Чернігівщини олімпійської медалі за ініціативи першого заступника голови обласної ради, очільниці відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Ніни Лемеш відбулася зустріч заслуженого майстра спорту з лижних гонок, чемпіона світу Олександра Батюка із спортивною спільнотою регіону.

Відкриваючи захід, Ніна Лемеш зазначила:

– Сьогоднішнє спілкування – це своєрідний майстер-клас від знаного сіверського спортсмена, де, я переконана, ми почуємо не тільки про цікавий досвід участі у змаганнях, а й захоплюючі спортивні історії. Окрім того, ми маємо змогу на власні очі побачити олімпійську медаль, якій вже 40 років. Ця відзнака є не лише історичною, а й стартовою, адже багато в чому відкрила перспективи для розвитку лижного спорту Чернігівщини.

Аби відчути атмосферу змагань, учасники зустрічі переглянули архівне відео лижної естафети Зимових Олімпійських ігор 1984 року за участю Олександра Батюка.

Знані атлети, керівники спортивних шкіл області, молодь із великим інтересом слухали спогади знаного земляка про підготовку та участь у зимових Олімпійських іграх 1984 року, а також цікаві епізоди за лаштунками цих змагань.

Відповідаючи на запитання аудиторії, Олександр Батюк розповів про те, що спочатку у його полі зору був бокс, але потім доля привела в лижний спорт. Він поділився спогадами про те, як проходила підготовка спортсменів у радянські часи і ставлення тодішньої влади до українських атлетів під час відбору для участі у міжнародних змаганнях. Як зазначалося, після розпаду СРСР українським спортсменам стало простіше розвиватись і виходити на світові турніри.

Під час зустрічі присутні згадували, як розбудовувалась Чернігівська лижна база і проходили тренування у ті часи.

Цікавими для аудиторії були розповіді про традиції спортсменів перед гонкою, особливості підготовки до олімпійських стартів, спілкування із учасниками змагань з інших країн.

Відповідаючи на запитання: яка відзнака є найціннішою у кар’єрі, Олександр Батюк зауважив, що для будь–якого атлета олімпійська медаль є вершиною спортивної майстерності. Однак разом із тим відзначив, що участь у чемпіонатах світу для нього особисто була значно складнішою в професійному плані і вимагала подвійної самовіддачі.

Користуючись нагодою, Ніна Лемеш та Олександр Батюк подякували керівникам спортивних шкіл області за результативну роботу, а також спортсменам Чернігівщини, які за підсумками 20023 року здобули призові місця на різноманітних змаганнях і їх тренерам, та на знак вдячності вручили відзнаки НОК України та обласної ради.

 

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини