Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 05:33:04

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: на Чернігівщині у першому етапі беруть участь майже 16 тисяч дітей

09.01.2024   08:50Агенцiя

У грудні минулого року в області стартував перший етап спортивних змагань ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги».

 Першість з чотирьох видів спорту у громадах виборюють 653 команди, а це – близько 16 тисяч учнів із 209 шкіл області. Про це розповіли спікери на тематичному брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА.

    «Нещодавно мені поставили запитання: чому зараз, коли в країні війна, спорт важливий, ще й у прифронтовій області? Я завжди казав, що освічена і здорова нація є успішною. А здоров’я без спорту зберегти дуже складно. Тому про спорт треба думати й займатися ним з дитинства, щоб дійсно стати здоровою частиною здорового суспільства», – наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Власним прикладом мотивує й заохочує молодь займатися спортом відома чернігівська легкоатлетка, амбасадорка проєкту Ольга Бібік, яка до здорового способу життя активно залучає всю свою родину.

    «Мета цього проєкту – створити здорову конкуренцію серед дітей, донести до них те, що без здоров’я, в тому числі й ментального, в житті буде важко. Це покоління своїм прикладом має показати здорову націю непереможної країни», – сказала Ольга Бібік.

 

Всього проєкт має п’ять етапів. Після шкільних змагань між класами збірні команди візьмуть участь у територіальних змаганнях між громадами області, потім – районний етап та обласний. П’ятий, всеукраїнський, – запланований на середину червня.

    «Перший етап шкільних змагань добігає кінця якраз цього тижня. Змагання проводяться з чотирьох видів спорту. Це баскетбол, волейбол, футзал та спортивне орієнтування. Останнє, на жаль, в області не дуже поширене. Але й тут є охочі позмагатися. Загалом долучилися 56 громад області. Крім Семенівської, де жоден заклад освіти не працює в очному режимі», – деталізував начальник Управління освіти і науки ОДА Юрій Музика.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини