Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 15:58:37

Делегація Міжнародної спілки біатлоністів відвідала Чернігівщину

30.08.2023   16:29Агенцiя

Із перших днів повномасштабної війни проти України Міжнародна спілка біатлоністів (IBU) активно підтримувала українську біатлонну родину, надаючи спортсменам і профільній федерації потужну фінансову, матеріально-технічну та спортивно-технічну допомогу.

Крім того, IBU всіляко сприяє проведенню навчально-тренувальних зборів та підготовці збірної України з біатлону до участі в міжнародних змаганнях.

Окрім того, Міжнародна спілка біатлоністів рішуче засудила вторгнення росії в Україну та на знак солідарності з українцями відлучила російських та білоруських спортсменів від усіх змагань під егідою цієї організації.

Сьогодні делегація цієї впливової спортивної організації на чолі з президентом Міжнародної спілки біатлоністів Олле Даліном завітала на Чернігівщину.

Почесні закордонні гості разом із міністром молоді та спорту України, президентом Національного олімпійського комітету України Вадимом Гутцайтом, президентом Федерації біатлону України Іваном Крульком у супроводі голови обласної ради Олени Дмитренко та начальника ОВА В’ячеслава Чауса відвідали Чернігівську лижну базу, аби обговорити стан та подальші перспективи розвитку біатлону в Україні та Чернігівській області.

Про історію та сьогодення цього спортивного комплексу, який роками був потужним осередком підготовки членів збірних команд України до відповідальних міжнародних стартів, розповіла перший заступник голови обласної ради, голова Чернігівської обласної федерації біатлону, очільниця відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Ніна Лемеш, яка свого часу теж тренувалася у цьому закладі, готуючись до світових турнірів.

Як зазначалося, на Чернігівській лижній базі постійно займалися близько 200 учнів спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту та 130 вихованців дитячо-юнацької спортивної школи з зимових видів із Чернігова і навколишніх сіл. Тут працювали 24 тренери з біатлону та лижних гонок, підвищували свою майстерність 17 учнів відділення біатлону обласної школи вищої спортивної майстерності.

Чернігівська лижна база постійно використовувалась членами збірних команд України для підготовки до відповідальних міжнародних стартів.

За весь період роботи на лижній базі підготовлено десятки провідних спортсменів з лижних гонок і біатлону, переможців і призерів чемпіонатів світу та Європи, учасників і призерів Олімпійських ігор, чемпіонів та призерів Паралімпійських ігор, серед яких срібний призер зимових Олімпійських ігор із лижних гонок Олександр Батюк, бронзова призерка Олімпійських ігор з біатлону Валентина Цербе-Несіна, переможці і призери чемпіонатів світу та Європи з біатлону Андрій Дериземля, Сергій Семенов, В’ячеслав Деркач, Руслан Лисенко, Роман і Артем Прими, Оксана Хвостенко, Ніна Лемеш, Ірина Варвинець, Руслан Ткаленко, Артем Тищенко, Ігор Рептюх, Дмитро Суярко, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор Христина Дмитренко та багато інших.

Загалом тут було підготовлено 17 майстрів спорту України міжнародного класу та заслужених майстрів спорту, понад 50 майстрів спорту України.

Під час активних бойових дій на території області весною 2022 року внаслідок потужних ворожих обстрілів Чернігівська лижна база зазнала значних руйнувань і наразі потребує відновлення.

Тож члени делегації Міжнародної спілки біатлоністів разом із іншими почесними гостями ознайомились із нинішнім станом матеріально-технічного забезпечення лижної бази, оглянули траси та стрільбище.

Наразі триває робота над підготовкою проєкту побудови сучасного спортивного комплексу міжнародного рівня для розвитку біатлону, лижних гонок та олімпійських видів спорту.

– Біатлон завжди був для Чернігівщини особливим видом спорту і наші атлети завжди демонстрували гарні результати на змаганнях із цієї дисципліни. І я дуже сподіваюсь, що під час наступної нашої зустрічі ми вже будемо зможемо у повному обсязі налагодити підготовку спортсменів, щоб вони знову своїми досягненнями змогли прославляти Україну в світі. Ми щиро вдячні партнерам, які не залишають нас самих у біді і щиро віримо, що скоро настане перемога України і ми відбудуємо всі зруйновані будинки і спортивні об’єкти, – зауважила Олена Дмитренко під час спілкування з високими гостями.

У свою чергу Вадим Гутцайт, який вже не вперше відвідує Чернігівщину і зокрема лижну базу, висловив слова вдячності керівництву області за підтримку і розуміння важливості розвитку біатлону в регіоні, адже це один із пріоритетних видів спорту в Україні, де задіяні фахові і досвідчені тренери, гідні спортсмени і присутня належна міжнародні підтримка.

Своїми враженнями від відвідування лижної бази поділився і президент Міжнародної спілки біатлоністів (IBU) Оллі Дален.

– Побувавши тут, ми відчули і усвідомили все те, що вам довелося пережити і вистраждати. IBUсолідарна з Україною у питаннях відсторонення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань. Ми вражені духом і незламністю України та її громадян, особливо під час участі ваших спортсменів у літньому чемпіонаті світу–2023 з біатлону, де у медальному заліку Україна посіла друге підсумкове місце.

На успіхах української збірної під час цьогорічного літнього чемпіонату світу з біатлону наголосив і Іван Крулько, який зауважив, що українські атлети вибороли 11 нагород, з яких 2 золоті, 4 срібних та 5 бронзових медалей.

– Ми у боргу перед молодими біатлоністами і їх тренерами. Саме тому все те, що росіяни зруйнували, ми маємо відбудувати у набагато кращому вигляді, – зазначив президент Федерації біатлону України.

Приємним сюрпризом стало вручення 5 гвинтівок українського виробництва для біатлоністів Чернігівщини, які тренуються на лижній базі.

 
Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини