Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 14:28:28

За пів року спортсмени області здобули понад 400 медалей різного рівня, з них 32 – міжнародного

10.08.2023   10:02Агенцiя

Про здобутки спортсменів Чернігівської області за І півріччя поточного року поінформував під час брифінгу в медіацентрі ОВА директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Андрій Шемець.

За його словами, до складу національних збірних команд України входять 256 представників області. У 2023 році звання майстра спорту України присвоєно сімом спортсменам, ще 400 кандидатів у майстри спорту та спортсменів першого спортивного розряду підготовлено. Вся робота – попри труднощі з майданчиками для підготовки та тренувань. З цією метою наші спортсмени виїздили у Київську, Івано-Франківську, Львівську області.

Як результат – із понад 400 здобутих медалей різного рівня маємо 32 з міжнародних змагань, а також трьох кандидатів на участь у літніх Олімпійських іграх, що відбудуться наступного року в Парижі. Це Олена Костевич (кульова стрільба), Валентина Кісіль (важка атлетика) та Олександр Криворучко (стрільба з лука). Усі троє отримують обласні стипендії.

Першу ліцензію для Чернігівської області на участь у літніх Олімпійських іграх–2024 здобула Олена Костевич. У польському Вроцлаві у складі національної збірної України чернігівська стрільчиня посіла перше та третє місця на ІІІ Європейських іграх зі стрільби кульової (змагання тривали 21 червня – 2 липня).

Серед досягнень на міжнародних змаганнях:

    Олег Лень – перше місце на чемпіонаті Європи з футболу серед осіб з наслідками ДЦП (Орістано (Італія), 2 – 10 червня).
    Юлія Гребеножко здобула золоту медаль на Кубку Європи з дзюдо, а Марія Буйок та Анна Казакова – бронзові (Таллінн (Естонія), 8 – 9 липня);
    Андрій Ревко виборов срібну нагороду чемпіонату Європи з важкої атлетики серед юніорів до 20 років (Бухарест (Румунія), 26 липня – 3 серпня);
    Валентина Кісіль – третя сходинка на чемпіонаті Європи з важкої атлетики (Єреван (Вірменія), 15 – 23 квітня);
    Валерій Власенко та Ганна Тарабутіна – бронзові призери Глобальних ігор серед спортсменів з порушенням розумового і фізичного розвитку (Віші (Франція), 2 – 11 червня);
    Дарина Чалик виборола «бронзу» на юніорському чемпіонаті Європи з біатлону (Мадона (Латвія), 15 – 19 лютого);
    Крістіна Опанасенко посіла два третіх місця з дзюдо, Ілля Саєвський – друге місце з легкої атлетики на ХVІІ літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі (Марібор (Словенія), 23 – 29 липня).

    «Результати тренувань та підняття українського прапора на міжнародних аренах і чемпіонатах України залежать від стану спортивної інфраструктури. На Чернігівщині вона дуже постраждала під час бойових дій: 12 об’єктів зруйновані або частково пошкоджені. У нас немає центрального стадіону (ред.: стадіон у Чернігові – поле домашньої арени футбольного клубу «Десна» – російські війська зруйнували вщент у березні 2022 року під час облоги міста). Але цьогоріч Міністерство молоді та спорту виділяє перший транш на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Це буде мультифункціональний стадіон, розрахований не тільки для гри у футбол, а й занять різними видами спорту, проведення змагань високого рівня», – зазначив Андрій Шемець. Він додав, що приблизна вартість відбудови стадіону у Чернігові сягає 620 мільйонів гривень, з яких 20 мільйонів мають виділити цьогоріч. Сам же процес розрахований на декілька років.

Втім, плани є й щодо інших об’єктів. Зокрема комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (відновлення/реконструкція: розширити функціональні можливості та забезпечити укриттям, відповідні документи подані до Мінінфраструктури), зруйнованої лижної бази Олімпійського резерву України (цьогоріч має завершитися процес передачі з державної у комунальну власність, щоб потім замовити проєктно-кошторисну документацію), Палацу спорту (планується будівництво на території НУ «Чернігівська політехніка»).

    «Звісно питання відбудови критичної інфраструктури та житла залишається першочерговим. Проте маємо пам’ятати, що без здорового покоління нація не розвиватиметься», – підсумував Андрій Шемець.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:40

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме, 4 пожежі.

3 травня: цей день в Україні і світі

3 травня: цей день в Україні і світі 10:37

ДЕНЬ 800 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 800 RUSSIAN AGRESSION

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини