Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 11:20:56

Боксер із Чернігівщини представить Україну на Всесвітній гімназіаді в Бразилії

06.08.2023   11:43Агенцiя

Першість України із боксу у ваговій категорії 66 кілограмів та право представляти Україну на Всесвітній гімназіаді в Бразилії виборов 14-річний боксер із Прилук Гліб Квач.

 Він переміг у трьох поєдинках на всеукраїнському змаганні в Умані, яка тривала із 10 по 14 липня. Хлопець боксує близько трьох років та має чотирьох тренерів, один із яких пішов служити у ЗСУ.

Хлопець розповів, що найтяжчий бій був з Івано-Франківським суперником.

    "Це перший бій був. Десь моментами я вигравав, моментами він. Одноголосно переміг. Миколаївський пройшов і Дніпропетровського також пройшов. Він тиснув постійно. Такий був бій найбільш найенергозатратніший", — каже Гліб.

Батько Гліба спостерігав за сином на ринзі із глядацької трибуни. Це він близько трьох років тому вперше привів Гліба на тренування із боксу та поступово зібрав навколо сина чотирьох тренерів.

    "Я, як чоловік, який займається спортом все життя, всіх хлопців знаю: хто що може дати краще. Намагаюся, як кожен батько, дати сину краще. Самореалізуємось у своїх нащадках", — каже Віталій Квач.

Першим тренером хлопця став Олександр Черня. Нині він захищає країну у лавах ЗСУ. Останні два роки Гліб тренується у відділенні боксу Прилуцької ДЮСШ. Додатково займається з учителем фізкультури.

    "Він залишається в залі сам, допрацьовує. Постійно в залі знаходиться. Відповідальний, з великим завзяттям, працьовитий і з характером хлопець. Дуже наполегливий. Все у нього вийде", — каже вчитель фізичної культури Прилуцького ліцею №1 Юрій Шутін.

Вчитель фізичної культури Прилуцького ліцею №1 — Юрій Шутін. ФОТО: Суспільне Чернігів

Тренер-викладач Прилуцької ДЮСШ Анатолій Іллюхін розповів, що фінальний бій з боксером із Дніпра був тяжким.

"Він був фізично від нього сильніший. Але всі поєдинки він виграв достроково. Гліб проявив характер, волю і суперник навіть розгубився".
 
Тренер Черкаської ДЮСШ "Вікторія" Ігор Приходько каже:

"Він довів, що він кращий в Україні. Для того, щоб перемогти, потрібно ряд відборів пройти – місто, область, Україна, ряд турнірів. Він це все зробив. Там проявив свою мужність, силу волі. Всі якості у нього є, щоб перемагати".

19 серпня Гліб представить Україну на Всесвітній гімназіаді у Ріо-де-Жанейро. Хлопець каже, що не хвилюється.

    "Мені потрібно перше місце зайняти. Перед боєм потрібно, щоб був трохи "мандраж". З ним потрібно справитись. Якщо ти тренувався, він у тебе пропадає. Він ніби запускає твою нервову систему і потім його переборюєш".

У Бразилію Гліб поїде без своїх тренерів. Поїздку оплачують з бюджету родини, це обійдеться від двох до двох із половиною тисяч євро.

У Прилуках відділення боксу діє із 2019 року. Нині тут тренуються близько 40 дітей. Катерина Влащенко та Ліза Чеботар здобули першість серед дівчат на Чемпіонаті України, Євген Вовк – чемпіон України та Європи із кікбоксингу. Всі вони кандидати в майстри спорту.

 

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини