Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 02:35:36

Всеукраїнський Олімпійський день у Чернігові зібрав понад 500 учасників

19.06.2023   09:51Агенцiя

Всеукраїнський Олімпійський день у Чернігові зібрав понад 500 учасників

Традиційно у червні місяці Всеукраїнський Олімпійський день збирає всіх, для кого спорт та рух є невід'ємною складовою життя і тих, хто тільки починає займатися фізичними вправам. Незмінним організатором цього потужного свята на теренах Чернігівщини, покликаного залучити до активного і здорового способу життя якомога більше людей, є відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області.

Цьогоріч головне олімпійське дійство відбулося у самому серці Чернігова. Понад 500 учасників, серед яких вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, знані олімпійці Придесення, професійні спортсмени, тренери та всі охочі містяни, здійснювали символічні забіги на різні дистанції.

На спортивне свято завітали перший заступник голови обласної ради, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Ніна Лемеш та заступник голови обласної ради Дмитро Блауш.

У своєму виступі Ніна Лемеш відзначила важливість підтримки олімпійського руху в Україні, який сьогодні об'єднується заради того, щоб заявити про нашу державу у світі та спільними зусиллями боротися за нашу Перемогу. Керівниця побажала юним спортсменам відчути та сповна насолодитися неповторною атмосферою великого олімпійського руху, а всім учасникам заходу зичила удачі, позитивних емоцій та здобутків.

Дмитро Блауш на особистому прикладі закликав залучатися до атлетичних змагань, зазначивши, що спорт відкриває дорогу у доросле життя.

Розпочався захід урочистим винесенням Олімпійського факелу та підняттям Державного Прапора України й стягу Національного олімпійського комітету, а також спільним виконанням Державного Гімну. Далі відбулася церемонія нагородження кращих представників спортивної сфери Чернігівщини відзнаками регіонального осередку НОКУ.

Після жвавої олімпійської руханки кожен учасник отримав персональний стартовий номер, щоб або просто долучитись до спортивного заходу, або щосили боротися за перемогу, долаючи визначені дистанції. Цьогоріч за рішенням організаторів один із забігів був присвячений пам'яті загиблої чернігівської волонтерки, патріотки та небайдужої людини Ірини Леоненко, яка ціною власного життя допомагала іншим і робила внесок у спільну Перемогу.

Завершилося свято приємною та важливою частиною – нагородженням найбільш спритних учасників спортивного свята спеціальними відзнаками Національного олімпійського комітету та подарунками.
 



Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини