Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:24:59

У Ніжинській міській раді представили концепцію велосипедної інфраструктури

02.02.2023   21:26Агенцiя

31 січня у Ніжинській міській раді представили концепцію велосипедної інфраструктури.

Представити концепцію велоінфраструктури Ніжинській громаді приїхали: Тетяна Романова - керівниця проекту Go Bike Chernihiv (ГО "Агенція міських ініціатив); розробники Концепції розвитку велоінфраструктури у Ніжинській ТГ - експерти Bike City consulting Тимофій Нагорний та Станіслав Клименко

На зустрічі було присутнє керівництво міста, представники відділів та управлінь Ніжинської міської ради, а також члени робочої групи з розвитку велоінфраструктури у Ніжинській ТГ та молодіжної ради.

- Багато років ми працюємо над ствердженням Ніжина сучасним веломістом, який би став взірцем для України. Свого часу нашою командою було запроваджено щорічний велопробіг, який був покликаний популяризувати здоровий, активний спосіб життя, а також закликати використовувати велосипед, як прогресивний та екологічний вид транспорту! Розумний розподіл міського простору з урахуванням потреб велосипедистів – вимога сучасності, - зазначив Олександр Кодола, Ніжинський міський голова.

За його словами, впровадження Концепції розвитку велосипедної інфраструктури міста Ніжина закладено в Стратегію розвитку Ніжинської територіальної громади до 2027 року. Громада впевнено рухаєтьсяся в цьому напрямку залучаючи експертів DOBRE та Go Bike Chernihiv й наразі мешканцям Ніжинської ТГ представлений повноцінний, якісний продукт, що дозволить підвищити рівень комфорту жителів Ніжинської територіальної громади у плані використання велотранспорту.

- Ми всі розуміємо актуальність цієї концепції, адже для ніжинців велосипед доволі поширений вид транспорту, - підкреслив Кодола.

за інф. Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.