Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:43:52

Городнянська громада отримала обладнання для життєзабезпечення людей похилого віку в зимовий період

28.11.2022   14:10Агенцiя

Турбота про людей похилого віку та людей з інвалідністю, які потребують особливих умов проживання та догляду, є одним з важливих завдань, а почасти – викликом для територіальних громад в умовах воєнного стану. Особливо, якщо громада знаходиться на кордоні з країною-агресором, зазнає обстрілів, має постійні перебої з електропостачанням та комунікаціями.

В такій ситуації опинилася й Городнянська територіальна громада, яка одночасно межує з двома країнами-агресорами – росією та білоруссю, більше місяця  знаходилася під окупацією рашистів, а нині віднесена до зони бойових дій. Перебуваючи фактично в ізоляції, вона самотужки підтримувала людей, які проживають у Городнянському психоневрологічному інтернаті та знаходяться під опікою Центру надання соціальних послуг. У підготовці до наступної зими перед громадою гостро постало питання про автономне та безперебійне забезпечення теплом, харчуванням та водою зазначених категорій мешканців.

Задовольнити ці критичні потреби покликаний допомогти проєкт Сіверського інституту регіональних досліджень «Підтримка осіб похилого віку та з інвалідністю, які потребують стороннього нагляду та проживають на теренах Городнянської періоду». Він реалізується завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

25 листопада у Городнянській громаді відбулася урочиста передача придбаних в рамках проєкту дизельного генератора електричного струму (виробництво Туреччини, повна потужність 35 кВА), польової кухні КП-75 та двох насосних станцій для води для підтримки належних умов проживання мешканців психоневрологічного інтернату.

За словами директора закладу Михайла Редьковича та міського голови Андрія Богдана генератор – це не лише джерело електроенергії, а запорука безперебійної роботи, збереження та уникнення пошкоджень іншого дороговартісного обладнання, передусім котельні, яка забезпечує теплом будівлі інтернату, в яких утримуються  близько 200 пацієнтів. А завдяки кухні та наносам вони матимуть автономне забезпечення гарячою їжею та водою в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

В свою чергу Центр надання соціальних послуг Городнянської міської ради отримав газові балони на 8 л. (26 шт.) та теплі ковдри (290 шт.) для допомоги жителям громади, які перебувають під опікою закладу. Як зазначила директор Центру Наталія  Семенова, це обладнання піде на забезпечення потреб людей похилого віку, які мешкають не лише в Городні, а також у 16 старостинських округах громади. Таким чином отримана допомога суттєво посилила можливості громади у захисті соціально вразливих категорій населення, передусім самостійного забезпечення їхніх потреб в умовах воєнного та надзвичайного стану.

 
     Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland.

ЧМГО "Сіверський  інститут  регіональних  досліджень"

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини