Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:57:25

Володимир Левін: Десна – це гордість Чернігівського краю

17.08.2021   16:40Агенцiя

“Десна” розпочала новий сезон з історичного досягення – чотири поспіль перемоги. Такого старту не було навіть в Другій та Першій лізі.

Передовсім, найголовніше питання, яке всіх турбує. Як сприйняли лідерство “Десни” після всіх бурхливих подій літа? Як оціните старт сезону та виступ команди під керівництвом Рябоконя?

    Ну по-перше, ми звісно раді такому старту – чотири перемоги поспіль додають впевненості в своїх силах. Значить ми йдемо правильним шляхом😊. Що стосується “бурхливих подій літа”, то бурхливими вони були більше в ЗМІ, а ми планомірно готувалися до старту нового сезону. І як показує результат, непогано готувалися.

    Влітку “Десна” дуже суттєво оновилася. Які події передували масовому відходу гравців? Чи пов’язано це з фінансовим станом клубу? Чи мав бажання клуб залишити когось із цих футболістів?

    Так, склад суттєво змінився, і на це є як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. Наша команда в минулому сезоні не виконала поставлене завдання – третє місце та вихід до єврокубків. По суті Десна провалила кінцівку чемпіонату – більше року працювали, і так в кінці зіграли. Тому зрозуміло, що відбулися зміни, в тому числі і кадрові. Ми вирішили омолодити склад, а більш досвідченим гравцям, які внесли важливий внесок в розвиток нашого клубу і бажали змінити обстановку – надали статус вільного агента. Так Мостовий перейшов до Кривбасу, Огіря та Гітченко до Полісся, а Паст до Дніпра. І ми вдячні цим гравцям.
    
Хто наразі в “Десні” перебуває на перегляді? (Хачеріді, хто ще) Скільки гравців перебуває на контрактах?

     Станом на сьогодні на контракті в нас перебуває близько 30 гравців. Що стосується Хачеріді, то так, зараз він тренується з нами, і показує певний рівень. Враховуючи, що нам потрібен гравець в центр захисту, є ймовірність що Хачеріді стане нашим гравцем.

    На які позиції розглядається посилення і чи великим воно планується до трансферного вікна?

    Великих змін точно не буде – ключові позиції ми фактично вже закрили, тому ймовірно буде точкове підсилення. Центральний захисник, фланговий та один-два креативних гравців.

    Які завдання стоять на новий сезон у чемпіонаті та кубку?

    В Кубку України ми ні разу не проходили далі стадії ¼ фіналу, тому мріємо перевершити це досягнення. А в чемпіонаті, звісно, мріємо про зону єврокубків, але гучних заяв не буде – в минулому сезоні всім оголосили що будемо боротися за бронзу, а закінчили на шостому місці. Тому як не банально, та завдання – в кожному матчі виборювати перемогу.

    Мета зосередитися на підготовці молоді – благородна, проте вона напряму суперечить амбітності в турнірі. Чи нема остраху втратити місце в УПЛ і чи житиме в такому випадку клуб?


    Тут я з вами не згоден. Підготовка молоді – це правильний і перспективний шлях. І одне питання, коли дійсно грає сама молодь, як в тому ж Чорноморці, і інша ситуація в нас, де є досвідчені, кваліфіковані гравці, які допомагатимуть молоді прогресувати. Тому ми намагаємося знайти ідеальний баланс між молоддю та досвідом. Щодо місця в УПЛ, нагадаю, що зараз ми знаходимося на вершині турнірної таблиці УПЛ з 12 очками. Для порівняння – дві останні команди УПЛ минулого сезону набрали 18 та 22 залікові бали.

    Чи є на сьогодні якісь не вирішені проблеми з атестаційними моментами та інфраструктурою? Чи керівництво клубу має взаємопорозуміння з містом, чи планується реконструкція стадіону імені Гагаріна?

    Якби були проблеми з атестаційним комітетом, то ми б не змогли розпочати сезон. Ми виправили зауваження та надали необхідну інформацію комітету, відповідно і отримали атестат на участь в сезоні 2122. Що стосується взаємопорозуміння з містом, то так, діалог є. Але звісно хотілося б, щоб керівництво регіону було більш зацікавлене в розвитку професійного футболу на Чернігівщині. І все ж таки надіємося, що спільними зусиллями нашого клубу, міста та міністерства спорту ми розпочнемо реконструкцію стадіону імені Гагаріна.

    Чи відповідає дійсності інформація про те, що в “Десну” на правах оренди може повернутися з Бельгії Філіппов?

    Ми б дуже цього хотіли – Філіппов топ-гравець і улюбленець чернігівських вболівальників. До того ж, він не просто хороший гравець, а ще й справжній професіонал і надійний партнер по команді. Тому ми дійсно хотіли б повернення Олександра в Чернігів, але тут не все залежить від нас і на даний момент такий варіант малоймовірний.

    Наскільки готова допомагати першій команді група місцевої молоді на чолі з Беличем, який повернувся з оренди в “Діназі”?

    Белич вихованець нашого клубу і надія чернігівського клубу. Зараз він отримав незначну травму, але впевнений, що зможе вибороти місце в основній обоймі і допоможе нашій команді. Місцеві футболісти в складі це дуже важливо. Яскравий приклад Безбородько – ви подивіться як трибуни вітають його голи. До своїх завжди особливе ставлення.

    Чи планується співпраця з ФК “Чернігів” на правах фарм-клубу чи ще на якихось основах?

    Ми підтримуємо дружні відносини з ФК Чернігів, і в літнє міжсезоння навіть провели перший матч із ними. Наша команда Ю19 грає свої домашні матчі на стадіоні ФК Чернігів. Тому так, співпраця є, але точно не в форматі фарм-клуб.

    Чи була мить минулого сезону, коли б розглядався варіант з відставкою Рябоконя? Чи стояло питання щодо звільнення гравців для скорочення зарплатної відомості?

    Звісно, після матчу з Маріуполем був відчай, як у нас, керівників клубу, так і в тренерському штабі та серед гравців. І були різні думки, в тому числі і в Олександра Дмитровича. Тому ми всі взяли паузи і не приймали швидких рішень, а потім зібралися, проаналізували ситуацію та продовжили співпрацю.

     Як сприйняли інформацію про крах “Олімпіка”? Чи залишиться в футболі Гельзін?

    Насправді такі ситуацію завжди неприємно сприймаються, без прив’язки до Олімпіка – будь-який клуб, який зникає з футбольної карти України, викликає лише негативні почуття. Але добре, що Олімпік вдалося зберегти зоча б таким чином. Що стосується Гельзіна, то впевнений, що він ще не сказав свого останнього слова в футболі. Людина багато років вкладала в футбол, розвиваючи інфраструктуру в своєму рідному місті, а потім зміг перевести клуб і в інше місто, і навіть вийти з ним в єврокубки. Тому такий ентузіаст як Владислав Гельзін точно не зможе довго без футболу.

     На сьогодні можна з впевненістю говорити про подальше існування клубу? Чи є цьому загрози і звідки?

    Я б навіть таке запитання не ставив. Десна – це гордість Чернігівського краю, наш клуб пройшов не простий шлях до еліти українського футболу і, звісно, на досягнутому ми зупинятися не збираємося. Попереду лише нові звитяги, і впевнений, прийде час, коли ми привеземо в Чернігів єврокубки.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини