Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:14:31

Колос обіграв Десну, перервавши п'ятиматчеву програшну серію

25.11.2019   10:37Агенцiя

На даний момент команди, які зустрічалися на київському стадіоні «Оболонь-Арена», вирішують різні завдання в нинішньому чемпіонаті країни.

«Десна» знаходиться в групі лідерів і цілком реально може претендувати як на медалі, так і на участь в Лізі Європи на наступний сезон. А для «Колоса» зараз дуже важливо якомога далі відірватися від групи аутсайдерів. Тим більше, що підопічні Руслана Костишина до цієї зустрічі зазнали п'ять поразок поспіль.
 
Гості краще розпочали матч і в перші двадцять хвилин двічі могли розраховувати на успіх. Так, на 14-й хвилині капітан «Десни» Денис Фаворов точною передачею знайшов в штрафному майданчику «Колоса» свого брата Артема і той небезпечно пробив в правий від себе кут - Євген Волинець вчасно зреагував на удар і в падінні відвів загрозу. А ще за дві хвилини вже Андрій Богданов здалеку сильно бив під поперечину, але і тут голкіпер ковалівського клубу зіграв блискуче, перевівши м'яч на кутовий.
 
Втім рахунок в матчі відкрили господарі поля. На 29-й хвилині свою майстерність продемонстрував Володимир Лисенко. Отримавши передачу праворуч від Павла Орехівського в центрі штрафного майданчика, досвідчений нападник «Колоса» правою ногою прийняв м'яч, при цьому перекинувши його через захисника, а потім з розвороту лівою ногою точно спрямував м'яч повз Євгена Паста, який вибіг йому назустріч.
 
Ще за три хвилини дебютанти Прем'єр-Ліги нинішнього сезону могли збільшити свою перевагу до двох голів. Спершу новачок «Колоса» і перший легіонер в історії клубу Арні Вільхамссон увірвався до штрафного майданчика і пробив у ствір воріт. Тут вже Євген Паст виручив своїх партнерів, однак на добиванні першим виявився Олег Кожушко та він, здавалося, пробивав зряче вже практично в порожній правий кут воріт, але м'яч потрапив у штангу.
 
Далі гра пішла на зустрічних курсах і до перерви команди могли відзначитися, як мінімум, по разу. Так, на 38-й хвилині Владислав Калитвинцев зі штрафного небезпечно пробив над правій верхній «дев'яткою». а на 41-й хвилині знову міг вразити ворота гостей Володимир Лисенко. Вигравши боротьбу у захисника, він технічно перекидав м'яч через Євгена Паста, але той розгадав намір форварда і забрав м'яч в руки.
 
На самому початку другого тайму команди знову створили по гольовому моменту. На 49-й хвилині після навісу зліва від Андрія Богданова головою по воротах господарів поля бив Андрій Гітченко, проте м'яч розминувся зі штангою в якихось сантиметрах. І буквально тут же Арні Вільхамссон з вигідної позиції вже пробив воротаря гостей, проте останнього підстрахував захисник Максим Імереков і вибив м'яч в поле.
 
Суперники продовжували шукати щастя біля чужих воріт, намагаючись відповідати атакою на атаку. Небезпечних моментів було чимало, але в одних епізодах нападникам не вистачало точності, в інших відмінно грали воротарі. І все-таки глядачі на трибунах дочекалися ще одного гола, причому знову він був забитий майстерно.
 
Цього разу на 71-й хвилині відзначився Арні Вільхамссон. Ісландець нагадав всім як він забивав ще зовсім нещодавно, виступаючи за одеський «Чорноморець». Тепер, вже у формі «Колоса», Вільхамссон отримав м'яч на лінії штрафного майданчика гостей, просунувся з м'ячем трохи вперед і з лівої ноги сильно і точно пробив у дальній кут воріт.
 
До кінця матчу футболісти «Десни» не залишали надій відігратися. Вони йшли в атаку великими силами і цілком могли забити. Наприклад, один з найнебезпечніших моментів гості створили на 84-й хвилині, коли Максим Дегтярьов бив головою з лінії воротарського майданчика, але м'яч пролетів над поперечиною. А вже у компенсований арбітром час небезпечно під поперечину пробив Дмитро Хльобас - тут вже оплески заслужив Євген Волинець, який відбив м'яч на кутовий.
 
«Колос» виграв 2:0 і тепер, набравши 17 очок, може зітхнути спокійніше, розташувавшись в середині турнірної таблиці.
 
Ігор Заржицький
 

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

«Колос» - «Десна» - 2:0

Володимир Лисенко (29), Арні Вільхамссон (71)

Євген Задоя (4), Вадим Парамонов (22), Олег Ільїн (76) - Артем Фаворов (33), Максим Імереков (75), Андрій Гітченко (77), Владислав Калитвинцев (85)

«Колос»: Євген Волинець, Олександр Чорноморець, Максим Максименко, Вадим Парамонов, Олексій Зозуля, Вадим Мілько, Євген Задоя, Павло Ореховський (Євген Смирний, 70), Олег Кожушко (Олег Ільїн, 59), Арні Вільхамссон (В'ячеслав Рябов, 93), Володимир Лисенко

«Десна»: Євген Паст, Артур Западня (Єгор Картушов, 64), Максим Імереков, Андрій Гітченко, Денис Фаворов, Андрій Богданов (Олександр Філіпов, 72), Владислав Огиря, Орест Кузик (Дмитро Хльобас, 72), Артем Фаворов, Владислав Калитвинцев, Максим Дегтярьов

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини