Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 10 травня, 04:12:28

Чернігівщина спортивна: підсумки 2018 року

19.02.2019   09:43Агенцiя

Минулий рік був «урожайним» для чернігівських спортсменів: на чемпіонатах світу і Європи, інших міжнародних змаганнях для різних вікових категорій з олімпійських та неолімпійських видів спорту завойовано 124 медалі, з яких 57 — золоті. Крім того, на всеукраїнському рівні скарбничка області поповнилася 530 медалями, в тому числі 226 золотими.

Про це повідомила на брифінгу в облдержадміністрації директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Варто зазначити, що до національних збірних команд України з 38 олімпійських та неолімпійських видів спорту входять 196 представників Чернігівщини. В основному складі –102 спортсмени.

У 2018 році підготовлені 37 майстрів спорту України, двох майстрів спорту України міжнародного класу, одного Заслуженого майстра спорту, 443 кандидати у майстри спорту України та першорозрядники.

Як зазначив начальник регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Андрій Литвинець, є чим пишатися і паралімпійським спортсменам області. Найкраще досягнення — завоювання золотої, срібної та бронзової медалей Ігорем Рептюхом на ХІІ зимових Паралімпійських іграх у Пхьончхані (Південна Корея) серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Для організації ефективної роботи залучаються громадські організації. Так, минулого року втретє відбувся конкурс програм по проведенню фізкультурно-спортивних заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету. У 2018 році 169,5 тисячі гривень спрямовано на реалізацію 6 проектів («Спортивно-туристичне багатоборство "Siver Race-2018"», «Напівмарафон Чернігів-2018», «Спортивний фандрейзинг», «Туристичний похід "Стежками Героїв"», «Туристичний сплав», «Орієнтування як спосіб життя»).


Спортивні заклади та споруди

Для організації фізкультурно-оздоровчої роботи та розвитку спорту вищих досягнень в області працюють 46 спортивних шкіл, 2 школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ та ШВСМ з ігрових видів спорту), 3 центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (обласний та 2 міських в містах Чернігів та Ніжин), центр «Інваспорт», 2 бази олімпійської підготовки (з біатлону та важкої атлетики).
Загальна чисельність спортивних споруд становить 2775, з яких 1637 пристосовані для занять осіб з інвалідністю.


Фінансування

На утримання установ та проведення заходів із фізичної культури і спорту з обласного і місцевих бюджетів використано понад 129 мільйонів гривень, з державного — майже 50 мільйонів.
Протягом минулого року в області здійснювалась реалізація державної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України».


Довідково:
На Чернігівщині розвивається 80 видів спорту, з яких 30 олімпійських. Різними видами спорту систематично займаються 25,6 тисячі осіб. Зокрема, спортивною, фізкультурно-оздоровчою та реабілітаційною роботою охоплено майже 64 тисячі осіб.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини