Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:23:15

Небо в подарунок на день народження

26.07.2012   13:27

Ще рік тому студент Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна Ігор Соколов і не мріяв відзначити день свого народження у повітрі.

Небо в подарунок на день народження

Небо в подарунок на день народження

 На своє двадцятиріччя заступник командира взводу молодший сержант Соколов виконав перший в своєму житті стрибок з парашутом. Хлопець навчався в універі, але це зовсім не зашкодило прийняттю ним чоловічого рішення. Ігор взяв академвідпустку і пішов до військкомату разом зі своїми друзями. Чудове здоров’я і наснага привели його до до аеромобільних військ. Перший стрибок з парашутом він вважає подарунком долі.

У ході планових занять з бойової підготовки 78 військовослужбовців навчального аеромобільного батальйону з 354-го навчального механізованого полку 169 навчального центру Сухопутних військ ЗС України виконали понад 200 стрибків з парашутом з борту літака Ан-2. Заняття з постійним складом навчального аеромобільного батальйону проводились на аеродромі “Прогрес” Чернігівського авіаційно-спортивного клубу.

Керівником занять був заступник командира полку – начальник повітрянодесантної служби підполковник Сергія Курманенко, у якого за плечима вже понад 400 стрибків з парашутом.

– У ході занять, – розповів командир 354-го навчального механізованого полку підполковник Віктор Ніколюк, – десантники виконали по два-три стрибки з парашутом. До цього вони готувались заздалегідь. Щодня аеромобілісти відпрацьовували елементи щодо стрибків з парашутом у спеціально обладнаному тренажерному комплексі. Зокрема, головна увага приділялась тренуванню одягання парашута, влаштування зброї та спорядження, удосконаленню дій стрибків з парашутом. Тренувались курсанти навчального батальйону на стапелях повітрянодесантного комплексу. Під час них удосконалювались всі елементи стрибка: віддалення від літака, дії в повітрі й під час приземлення, зокрема, й на лінії електропередавання, а також розвертання, сходження в небі, дії в екстремальних умовах у випадку повного або часткового відмовлення куполу. Всі обов’язкові елементи, у рамках програми підготовки воїна-десантника, відпрацьовувались на навчальних тренажерах до автоматизму.

Старший сержант військової служби за контрактом Євген Касяненко виконав вже двадцятий стрибок з парашутом. В армії він служить вже шостий рік. Військовим став за порадою рідного брата, офіцера ЗС України. Служити в армії йому подобається, а стрибки з парашутом взагалі вважає святом.

Планове бойове завдання десантники виконали зразково. Точка приземлення, вправність дій – все на “відмінно”. Та найголовніше те, що кожен з них тепер дійсно не даремно носить тільняшку і готовий до виконання будь-яких завдань.

У перший день занять новачки – солдати-строковики, яких в батальйоні близько 30 чоловік, здійснили свій перший стрибок з висоти 800 метрів. А наступного дня ці хлопці розкривали куполи вже зі зброєю і спорядженням з 600 метрів. Варто зауважити, що всі стрибки були виконані на належному рівні, досконало й без недоліків.
Ігор Соколов в майбутньому збирається завершити навчання в університеті, але свій перший стрибок з парашутом запам’ятає назавжди.

– Мені випав такий подарунок, – розповідає Ігор, що важко передати словами. Почуття вільного падіння, хвиля адреналіну й водночас впевненість в собі – чудові враження, які я ніколи не забуду. Я не знаю як складеться моє життя, але в одному впевнений – парашутизм для мене стане улюбленою справою. Це незабутнє почуття свободи завжди буде найкращою згадкою про службу в армії.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.