Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:26:52

Юлія Свириденко: Пишаюся такими мужніми й сильними духом людьми як Олександр Гавриленко

28.09.2018   10:30Агенцiя

До складу Національної збірної команди України, яка з 20 по 27 жовтня візьме участь у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених», увійшов і наш земляк – чернігівець Олександр Гавриленко.

Почесне право представляти Україну на масштабному заході, що збирає сильних духом людей з різних країн світу, Олександр Гавриленко отримав, здобувши золоту нагороду під час національного відбору. Спортсмен став першим у вправі «жим штанги лежачі» у своїй ваговій категорії.

До речі, у 2017 році на першому Національному спортивному форумі «Ігри Нескорених» Олександр виборов бронзову нагороду у змаганнях з пауерліфтингу.

З Олександром Гавриленком зустрілися виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко та директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Юлія Свириденко висловила гордість, що саме чернігівець став одним з 15 учасників цьогорічних міжнародних змагань «Ігри Нескорених», тим самим продемонструвавши гарну фізичну форму і головне – силу духу.

Олександр Гавриленко – відважний боєць, який з 2014 року пройшов чотири ротації у зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Захищаючи суверенітет України, під час бойових дій він отримав поранення. Потім були місяці лікування та реабілітації. Тепер Олександр проходить службу в роті поліції особливого призначення у званні старшого сержанта.

За особисті мужність і відвагу, виявлені в захисті державних інтересів, зміцнення обороноздатності та безпеки України Олександр Гавриленко нагороджений державною відзнакою – медаллю «Захиснику Вітчизни».

 
Довідково:

Ігри нескорених (англ. Invictus Games) – міжнародні ігри в параолімпійському стилі. В них беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани.
Перші «Ігри Нескорених» у Лондоні у 2013 році зібрали 400 спортсменів з 13 країн.
Україна вперше стала учасником цих змагань 2017-го.
Цьогоріч в «Іграх Нескорених» будуть представлені 18 країн: Афганістан, Австралія, Великобританія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Йорданія, Ірак, Канада, Нідерланди, Німеччина, Нова Зеландія, Польща, Румунія, США, Україна, Франція.
Спортсмени змагатимуться в таких видах спорту: стрільба з луку, атлетика, веслування на тренажерах, екстремальне керування від Jaguar Land Rover, пауерліфтинг, велоспорт на шосе, регата, вітрильний спорт, волейбол сидячи, плавання, баскетбол у візках, регбі у візках.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини