Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:50:17

Десна здобуває першу домашню перемогу

15.09.2018   11:14Агенцiя

Перший матч 8-го туру призначили на п’ятницю, в Чернігові на стадіоні імені Гагаріна сильнішого мали виявити новачки УПЛ – і Десна, і Арсенал вперше в своїй історії виступають в рамках Прем’єр-Ліги.

Для сіверян цей матч мав велике значення – в минулому сезоні в рамках Першої ліги Десна несподівано впустила перемогу в матчі з канонірами – 3:3. До того ж, на рідному стадіоні Десна ще не вигравала в рамках УПЛ.

Всі свої домашні матчі Десна проводила в неділю, а матч з Арсеналом перший який поставили на п’ятницю – не помітна дрібниця, яка виявилася “фартовою” для чернігівського клубу. Саме в цей день Десна вирвала першу, історичну, перемогу на стадіоні імені Гагаріна в рамках елітного дивізіону.

Після останнього емоційного очного протистояння команди змінилися, причому Арсенал змінився кардинально – від президента до головного тренера. В складі ж сіверян відбулися лише точкові підсилення по позиціях. Що стосується стартового складу на матч з Арсеналом, то варто відзначити, що тренери не могли розраховувати на Андрія Гітченко (червона картка в матчі з Олімпіком), Місце в центрі захисту поруч з Братковим зайняв Віталій Єрмаков (перший матч в основі в УПЛ). Також варто відзначити вихід з перших хвилин Єгора Картушова і Максима Банасевича, решта – без змін.

десна Арсенал-КиевМатч більш активно розпочали гості – вже на 4-й хвилині гри Сергій Гринь вийшов один на один з воротарем, але Євген Паст врятував Десну, зреагувавши на удар нападника киян. Відповідь Десни була не менш небезпечною – Банасевич віддав на Фаворова, а Артем, метрів з 10-ти, пробив в Будюка.

На 8-й хвилині господарі поля відкрили рахунок в матчі. Андрій Мостовий виконав подачу з лівого флангу, а Артем Фаворов зіграв на випередження і головою переправив м’яч в сітку “канонірських” воріт. 1:0. Додамо, що Артем після забитого м’яча привітав сім’ю рідного брата – кілька днів тому в Дениса народився син.

І практично тут же Десна мала подвоювати перевагу – удар Безбородька заблокував Майданевич, а на удар Картушова зреагував Орест Будюк. На 19-й хвилині гри Філіппов змістився в центр і пробив з лінії штрафного майданчика – поруч зі стійкою. В цлому, після забитого голу Десна впевнено контролювала хід гри – в першому таймі володіння м’ячем 69% на 31% користь Десни яскраво говорить про хід матчу.

В перерві матчу Раванеллі провів подвійну заміну – Лола та Семенюк замінили Янакова і Бушмана. Олександр Рябоконь, традиційно, в перерві матчу замін не проводив.
Заміна канонірів ледь не спрацювала відразу – Лола метрів з 15-ти пробив поруч зі стійкою. Відповідь Десни була більш небезпечною – замикаючи подачу Картушова Філіппов пробив на кілька сантиметрів вище воріт.

На 62-й хвилині гри тренерський штаб Арсеналу провів третю заміну – Кертіс замість Євтоскі, а Олександр Рябоконь, за кілька хвилин, провів першу заміну – Коберідзе замість Безбородько.

Ближче до завершення матчу Арсенал перехопив ініціативу, створивши кілька моментів біля воріт Паста. Втім, в захисті сіверяни зіграли надійно, не дозволивши супернику зрівняти рахунок.

Десна (Чернігів) – Арсенал-Київ 1:0

Гол: Фаворов А., 7

Десна: Паст, Фаворов Д., Братков, Єрмаков, Мостовий, Огіря, Фаворов А., Банасевич (Старенький, 73), Картушов, Філіппов (Волков, 90), Безбородько (Коберідзе, 64). Запасні: Литовка, Слінкін, Якимів, Ковпак. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Арсенал: Будюк, Майданевич, Дубінчак, Карась, Даценко, Домбровський, Євтоскі (Кертіс, 62), Гринь, Бушман (Лола, 46), Янаков (Семенюк, 46), Алексєв. Запасні: Іванов, Осман, Доронін, Сагуткін. Головний тренер: Фабріціо Раванеллі.

Попередження: Філіппов, 47, Даценко, 68, Волков, 90.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини