Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:25:29

Друга перемога: Зоря - Десна 0:2

27.08.2018   07:55Агенцiя

В четвер Зоря проводила матч в рамках Ліги Європи, тому матч Десни поставили на неділю на вечірній час. Єврокубковий матч вплинув не лише на час початку матчу, а й на стартовий склад луганчан – Юрій Вернидуб провів ротацію, змінивши майже половину складу. Втім, ротацію не оминула і Десну.

Місце на лівому фланзі захисту вперше в сезоні зайняв Сергій Люлька, а Андрій Мостовий таким чином піднявся вище – на позицію лівого півзахисника. На протилежному фланзі тренерський штаб Десни вирішив довіритися Сергію Старенькому, а в центрі поля, разом з Владиславом Огірею, вийшов Артем Фаворов. І на вістрі атаки відразу два нападника – Олександр Філіппов та Денис Безбородько. А от Дмитро Хльобас в матчі з Зорею не міг допомогти своїй команді – зазнав пошкодження в матчі з Карпатами.

До речі, Денис Безбородько, який забив перший гол Десни на рідному стадіоні в рамках УПЛ, перед поверненням до Чернігова виступав сампе в складі Зорі. І він не єдиний гравець з таким досвідом – Максим Банасевич до Десни грав саме за Зорю. Є і зворотній приклад – Леван Арвеладзе з Десни перейшов до Зорі.

Більш активно гру розпочали гості – в перші 5 хвилин гри Десна виконали чотири (!) кутові, втім, жоден з них не призвів до удару в ствір воріт луганської Зорі. Стартова активність Десни призвела до логічного завершення – взяття воріт Махарадзе. На 12-й хвилині гри Денис Фаворов прострілив в штрафний майданчик, Вернидуб зіграв на випередження та перехопив передачу на Безбородько, але на підборі першим опинився Старенький, і другим дотиком, красивим обвідним ударом метрів з 20-ти вразив дальній кут воріт суперника. 0:1 вже на початку матчу!

Десна навіть після забитого м’яча більше володіла перевагою та створила кілька моментів біля воріт Махарадзе, а от Зоря в першому таймі так і не змогла нанести жодного удару в ствір воріт чернігівського клубу.

Перший тайм пройшов за переваги Десни – як ігрової, так і по результату. Тому в перерві матчу тренерському штабу Зорі довелося вносити корективи в гру – Караваєв вийшов на поле замість Тимчика. А от тренери Десни, традиційно, в перерві матчу замін не проводили.

Перший момент створили господарі – Кабаєв метрів з 25-ти пробив поруч зі стійкою. Відповідь Десни була не менш небезпечною – Старенький пройшов по правому фланзі і подав в штрафний майданчик – Безбородько не вистачило буквально кілька сантиметрів, щоб замкнути передачу, а другий удар Філіппова вже заблокував захисник.

На 58-й хвилині гри Десна мала подвоювати перевагу. Філіппов технічно пройшов трьох (!) гравців Десни і прострілив вздовж воріт – як в цьому моменті Безбородько не зміг замкнути передачу залишилося загадкою. І практично тут же Юрій Вернидуб провів другу заміну – Леван Арвеладзе вийшов на поле замість Рафаеля. На 63-й хвилині гри тренери Зорі провели вже третю, заключну заміну – Харатін замість Сіласа.

На 71-й хвилині заміни Вернидуба ледь не спрацювали. Арвеладзе виконав подачу з кутового, а Харатін пробив з кількох метрів – Денис Фаворов зреагував на удар і врятував свою команду. І тут же Десна провела свою атаку, результативну атаку! Андрій Мостовий розрізною передачею вивів Безбородько один на один з воротарем – Денис обіграв Махарадзе і другим дотиком відправив м’яч в порожні ворота. 0:2.

На 77-й хвилині гри Олександр Рябоконь провів першу заміну – Коберідзе замість Безбородько. Грузин вийшов в центр поля, на допомогу Владиславу Огірі, який, до речі, в цьому матчі був одним з найкращим на полі. На 85-й хвилині гри на поле вийшов Максим Банасевич – півзахисник по позиції замінив Старенького. Десна, звісно, в заключних хвилинах гри стала грати обережніше, віддавши ініціативу супернику. Але правильна тактична побудова командних дій не дозволила Зорі створити дійсно небезпечні моменти біля воріт Паста – за весь матч учасник Ліги Європи не зміг нанести жодного (!) удару в ствір воріт. Більше того, в кінці матчу Десна мала доводити результат до розгромного – Філіппов втік з центру поля від Вернидуба та Литвина, увійшов в штрафний майданчик і пробив в дальній кут воріт – Махарадзе врятував свою команду і перевів удар на кутовий.

Завдяки впевненій перемозі в Запоріжжі Десна підіймається на шосту сходинку в турнірній таблиці. В наступному матчі, 2 вересня, Десна прийматиме донецький Олімпік. Матч відбудеться на стадіоні імені Гагаріна, початок о 14:00.

Зоря (Луганськ) – Десна (Чернігів) 0:2

Голи: Старенький, 12, Безбородько, 72

Десна: Паст, Братков, Огиря, Філіппов, Гітченко, Фаворов Д., Безбородько (Коберідзе, 77), Люлька, Мостовий, Старенький (Банасевич, 85), Фаворов А., (Єрмаков, 90) Запасні: Литовка, Ковпак, Слінкін, Волков. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Зоря: Махарадзе, Каменюка, Вернидуб, Тимчик (Караваєв, 46), Литвин, Гордієнко, Леднєв, Кочергін, Рафаэль (Арвеладзе, 60), Кабаєв, Сілас (Харатін, 64). Запасні: Чуваєв, Прийма, Караваєв, Казаков, Чеберко. Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Леднєв, 45

http://desna.football/druga-peremoga-zorya-desna-0-2/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.