Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:07:14

Авіамодельний спорт не втрачає популярності

07.07.2012   09:06

Авіамодельний спорт, що активно розвивався за часів Радянського Союзу, досі не втрачає своїх позицій. На цьому наголосили учасники прес-конференції, що пройшла в Чернігівській міській раді з нагоди проведення 21-22 липня етапу Кубка України з авіамодельного спорту.

За інформацією президента федерації авіамодельного спорту Чернігівської області Вільяма Рея, до Чернігова з’їдуться спортсмени з усієї України, очікується прибуття членів збірної Росії. Загалом у двох класах моделей змагатимуться понад 45 учасників – досвідчених спортсменів.

Заступник міського голови Анна Романова зауважила, що захід такого серйозного рівня проводитиметься за підтримки міського голови Олександра Соколова.

“Подібні змагання – надзвичайно цікаві, видовищні, тож запрошуємо вболівальників підтримати наших спортсменів на етапі Кубка України з авіамодельного спорту, що проходитиме на летовищі в с. Количівка”, – каже В. Рей.

Також у прес-конференції взяли участь майстри спорту України, багаторазові фіналісти і призери національних змагань, члени збірної України, фіналісти і призери етапів євротурів Олександр Петренко і Олександр Чех. До речі, останній – фіналіст Чемпіонату світу 2008 року.

Про точний час відкриття змагань і їх програму буде повідомлено пізніше.

ДОВІДКОВО: Авіамодельний спорт – це технічний вид спорту, де учасники змагаються в конструюванні та виготовленні моделей літальних апаратів (планерів, літаків, вертольотів тощо) та в керуванні ними при польотах на швидкість, дальність, тривалість польоту та у виконанні фігур вищого пілотажу. На міжнародному рівні авіамодельний спорт координується Міжнародною федерацією авіаспорту FAI, яка встановлює класифікацію, правила та порядок проведення змагань.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.