Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:55:18

Ігор Рептюх та Дмитро Суярко з Чернігівщини — учасники ХІІ зимових Паралімпійських ігор

02.03.2018   08:46Агенцiя

Урочиста церемонія проводів Національної паралімпійської збірної команди України із зимових видів спорту на ХІІ Паралімпійські ігри, які пройдуть 9-18 березня в корейському місті Пхьончхан, відбулася 28 лютого.

Спортсменів привітала Дружина Президента України Марина Порошенко: «Я з великою приємністю згадую час, коли ми бачилися перед літньою Паралімпіадою у Ріо-де-Жанейро. У Бразилії наша збірна показала просто тріумфальний результат. І сьогодні Україна вірить і чекає на перемоги Національної паралімпійської команди на зимових іграх. Нехай разом із вами переможе Україна».

Це вже шоста Паралімпіада для України. Команда у складі 31 спортсмена візьме участь у змаганнях з лижних гонок, біатлону та гірськолижного спорту (сноуборд).

Уперше Україна дебютувала на VII зимових Паралімпійських іграх двадцять років тому – в 1998 році. Сьогодні українська збірна – лідер світового паралімпійського руху. За всю історію участі у зимових Іграх паралімпійська команда виборола 90 медалей, із яких 20 – золоті. За підсумком ХІ зимових Паралімпійських Ігор національна паралімпійська збірна команда України здобула 25 медалей та стала другою за загальною кількістю нагород.

До складу паралімпійської збірної цього року ввійшли й двоє спортсменів з Чернігівщини.

Ігор Рептюх — срібний призер Паралімпійських ігор 2014 року в м. Сочі, неодноразовий переможець та призер Чемпіонатів світу та етапів Кубку світу, володар Великого кришталевого глобусу на етапах Кубків світу у 2016 році, Заслужений майстер спорту України — боротиметься за перемогу в біатлоні та лижних гонках.

За нагороди в цих видах спорту також змагатиметься Дмитро Суярко — переможець Етапу Кубку світу 2017 року в Кореї, неодноразовий призер етапів Кубку світу та чемпіонатів України, Майстер спорту України.

Дмитро має вади зору, тож разом з ним виступатиме його спортсмен-лідер Василь Потапенко — неодноразовий чемпіон та призер чемпіонатів України з біатлону, Майстер спорту України.

Наставники спортсменів — Заслужені тренери України Володимир Сторожок та Андрій Литвинець.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини