Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 07:04:27

Олімпійська книга на Чернігівщині

07.02.2018   09:13Агенцiя

Національний олімпійський комітет України ще у 2011 році зініціював проведення Всеукраїнської акції «Олімпійська книга». Кожного року Відділення НОК України організовує вручення олімпійської літератури обласним, міським, районним бібліотекам та проводиться роботу по випуску літератури місцевого значення.

6 лютого у залі Комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» відбулася презентація третього випуску книги Віктора Берегового «Спортивне сузір'я Чернігівщини».

На презентації були присутні представники спортивних шкіл, студенти чернігівських ВУЗів, Ніна Петрівна Лемеш – перший заступник голови Відділення НОК України в Чернігівській області, директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Дмитро Олександрович Пиріжок- відповідальний секретар Відділення НОК України в Чернігівській області, герої оповідань книги, преса.

Перша книга вийшла в 2014 році. У ній були розміщені літературні портрети двадцяти чотирьох видатних спортсменів та тренерів Чернігівщини.

В грудні 2016 року вийшла друга книга, під такою ж назвою. У ній розміщено одинадцять оповідань, літературні портрети провідних спортсменів і тренерів, які своїми спортивними досягненнями прославляли Чернігівщину. Серед них: легендарний силач Терентій Корінь, прославлений лижник Олександр Батюк, біатлоністка Валентина Цербе-Несіна, Ольга Коробка – ЗМС України з важкої атлетики.

І ось у грудні 2017 року, вийшла третя книга. Вона містить шістнадцять оповідань про видатних спортсменів та тренерів: майстра спорту з легкої атлетики, призера чемпіонату Європи Анатолія Легеду, заслуженого тренера України з дзюдо та самбо Анатолія Миколайовича Маркіна, чемпіонку світу і Європи з боротьби самбо, призерку кубків світу з дзюдо Наталію Смаль, паралімпійця Сергія Вакуленко, боксера, суддю міжнародної категорії з боксу Володимира Віталійовича Кладько, футболіста та арбітра Анатолія Свистуна, майстра спорту міжнародного класу по греблі на байдарках і каное Михайла Мінгеля.

Ця книга стане для майбутніх олімпійців своєрідним посібником для їх подальшої кар'єри, зацікавить фахівців фізичного виховання і спорту, а також широкий загал читачів.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини