Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:55:54

Оцінки збірній України і тренерам виставить Олімпіада

17.01.2018   08:16Агенцiя

Майже три тижні залишається до урочистого відкриття XXIII зимової Олімпіади, і кожний старт українських біатлоністів розглядається через призму головних змагань чотириріччя.

Невдалі результати четвертого етапу Кубка світу в Обергофі спортсмени і тренери списали на жахливу погоду, зазначаючи в інтерв’ю, що кращі досягнення принесуть наступні змагання та олімпійські траси.

На жаль, чудовий біатлонний комплекс німецького Рупольдинга і численні вболівальники стали свідками відверто провальних результатів естафетних гонок. У чоловіків усі чекали повернення на снігові траси після хвороби визнаного майстра Сергія Семенова. Але відсутність змагальної практики негативно вплинула на результат чернігівця, який не допоміг команді наблизитися до лідерів. Ці надії поховав на третьому етапі Володимир Семаков, настрілявши штрафне коло. Дмитро Підручний спромігся «витягти» збірну лише на 15 місце.

Наступного дня всі з нетерпінням очікували виступу нашого золотого жіночого олімпійського квартету. Проте результат приніс глибоке розчарування: найгірший за останнє десятиріччя – 11 місце. Про нього тренер команди Урош Велепець спокійно відреагував: «Це просто невдала естафета, хоча налаштованість дівчат була добра. Не вдалося зробити так, як бажали… Ми продовжуємо готуватися до Олімпіади». Проте ця гонка ще раз підтвердила, що команда перебуває у функціональному спаді. Тож залишається лише сподіватися, що це явище тимчасове і зникне на шляху до Пхьончхана.

Водночас лідери світового біатлону демонструють бойову форму і здобули чергові медалі. Особливо варто відзначити Мартена Фуркада з Франції, який у цьому сезоні встановив світовий рекорд, зійшовши в п’ятнадцяте поспіль на п’єдестал пошани.

А на етапі кубка IBU в німецькому Арбері члени національної збірної Б також відзначилися скромними результатами. Кращим серед чоловіків знову став чернігівець Андрій Доценко, який зумів фінішувати 22-м і здобув залікові очки. Тепер команда Б розпочала заключний тренувальний збір перед чемпіонатом Європи, який стартує індивідуальними гонками 24 січня в італійському Ріднау.

Наша головна збірна (без Сергія Семенова і Олени Підгрушної, які готуються за індивідуальною програмою) з Рупольдинга переїхала до італійських Антхольц-Антерсельви, де 18-21 січня українці позмагаються за нагороди шостого етапу Кубка світу, а 1 лютого вилітають до столиці Олімпіади – Пхьончхана.


Сергій Гайдук

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини