Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:16:09

Десна "бере реванш" - сіверяни сильніші за Колос (0:1)

18.11.2017   19:05Агенцiя

Десна завершила першу частину сезону перемогою – Колос 0:1 Десна

22-й тур – заключний в 2017 році, всі команди Першої ліги, за винятком Десни, вже зможуть піти у відпустку. А от на сіверян ще очікує матч ¼ фіналу Кубку України – 29 листопада на стадіоні імені Гагаріна сіверяни прийматимуть київське Динамо. Але сьогодні, звісно, команда думала лише про матч з Колосом, тим більше що гра надзвичайно важлива.

Крім того, що це центральний матч туру, також варто відзначити, що гра з Колосом для Десни принципова – в першому колі підопічні Олександра Рябоконя впевнено контролювали хід гри з ковалівцями і виграли перший тайм з рахунком 2:0, але в підсумку поступилися 2:3. Також варто відзначити, що до гри з Колосом сіверяни підходили не в найкращому настрої – три поспіль поразки з однаковим рахунком (1:2) вплинули на турнірну таблицю Першої ліги.


 

Тож в Ковалівку Десна однозначно приїхала за перемогою. Про бойовий настрій говорить і стартовий склад команди – Олександр Рябоконь вніс суттєві корективи. Зважаючи на травму Фаворова, місце на правому фланзі захисту, вперше в цьому сезоні, зайняв Темур Парцванія, а на його місці в центрі захисту вийшов ветеран команди Вадим Мельник. Ще одна важлива зміна – повернення в центр поля Андрія Мостового, який на цій позиції відіграє однозначно більшу роль в грі команди, ніж на лівому фланзі захисту. В центрі поля, крім Мостового, також з’явилися Арвеладзе та Чепурненко, а на вістрі атаки – Ігор Кірієнко, при підтримці Олександра Філіппова. Варто відзначити, що на вістрі атаки Колоса з’явився “старий знайомий” Десни – Володимир Лисенко. Екс-гравець Десни нині лідер атак Колоса, і вже забив чотири голи.

Вже на 3-й хвилині гри небезпечно пробив Арвеладзе – Яшков врятував свою команду, зреагувавши на удар. Але перевага сіверян в перші хвилини зустрічі була досить відчутною, тож не дивно, що за кілька хвилин гості відкрили рахунок в матчі

Олександр Філіппов легко пройшов по центру поля, і віддав на правий фланг на Парцванію – захисник прострілив в штрафний майданчик господарів, а Ігор Кірієнко зіграв на випередження та ударом в один дотик переправив м’яч в сітку воріт Яшкова. 0:1 на 6-й хвилині гри.

Підопічні Олександра Рябоконя не зупинилися на досягнутому і продовжили впевнено контролювати хід гри. Першу атаку господарі провели лише на 20-й хвилині гри – Задоя заробив кутовий, після розіграшу якого Соломка не влучив в ствір воріт ударом метрів з 10-ти.

На 25-й хвилині гри Філіппов та Арвеладзе розіграли атаку на правому фланзі – грузинський легіонер Десни виконав подачу в штрафний майданчик гостей, де Зозуля лише на долі секунди випереди Волкова, який вже замикав передачу.

За п’ять хвилин до завершення першого тайму Десна могла претендувати на пенальті, але головний арбітр матчу не побачив порушення в боротьбі Матвеєва і Кірієнко, призначивши лише кутовий. В останні хвилини тайму м’яч більше контролювали гравці Колоса, але це й не дивно – сіверян рахунок повністю влаштовував, тож на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь Десни.

На другий тайм команди вийшли без кадрових змін, але тепер більш активно вже діяли господарі – сіверяни стали грати більш надійно, а Колос більшими силами атакував. Тим не менше, небезпечних моментів біля воріт Махновського майже не було. Варто відмітити, що хорошу гру проводив капітан команди – Вадим Мельник виграв всю боротьбу, не допустивши жодної помилки.

Перший момент в другому таймі створили сіверяни – Яшков зреагував на удар Мостового метрів з 25-ти. Колос відповів моментом Лисенка – Володимир не влучив в ствір воріт пробиваючи з близької відстані.
На 61-й хвилині гри Руслан Костишин провів подвійну заміну, посиливши фланги своєї команди – Коропецький та Морозко змінили Нехтія та Соломку. Олександр Рябоконь тут же відповів своєю заміною, але ця заміна була швидше вимушеною – Волков отримав невелике пошкодження, тож замість нього на поле вийшов Щедраков.

Морозко, автор дубля в ворота Десни в минулому чемпіонаті, активно увійшов в гру, і вже першим дотиком наніс удар по воротах Махновського – сильно, але прямо в руки голкіперу.

На 67-й хвилині гри Костишин випустив на поле другого нападника – Олександр Бондаренко замінив Зуєвича. Але кардинально на хід гри це не вплинуло – Десна грала по рахунку, не дозволяючи Колосу проводити свої атаки.

На 73-й хвилині Бондаренко міг зрівняти рахунок в матчі – Олександр виграв боротьбу на другому поверсі та пробив метрів з 10-ти – Махновський врятував Десну. І практично тут же тренерський штаб Десни провів другу заміну – Денис Безбородько замість Ігоря Кірієнко. Натомість Руслан Костишин зняв з гри другого нападника – Лисенка замінив Вишняк. Тренерський штаб наситив центр поля, але це не допомогло господарям – ні атаки флангами, ні центром не дозволили створити момент у воріт Махновського. Як результат, Десна впевнено довела матч до логічного завершення – перемоги з мінімальним рахунком.

Десна перериває невдалу серію та продовжує підготовку до матчу з Динамо. Цікаво, що Колос і Десна провели між собою чотири офіційні зустрічі, і всі матчі завершилися перемогами гостей. Колос виграв в Чернігові та Харкові (де Десна грала домашні матчі), а сіверяни двічі перемогли в Ковалівці.

Колос (Ковалівка) – Десна (Чернігів) 0:1

Гол: Кірієнко, 6

Колос: Яшков, Матвеєв, Задоя, Зозуля, Зуєвич (Бондаренко, 67), Гавриш, Соломка (Морозко, 61), Сахневич, Поздеєв, Лисенко (Вишняк, 78), Нехтій (Коропецький, 61). Запасні: Ливтиненко, Милько, Рябов.

Десна: Махновський, Чорноморець, Мельник, Парцванія, Братков, Кірієнко (Безбородько, 74, Галенков, 88), Філіппов, Чепурненко, Арвеладзе, Волков (Щедраков, 61), Мостовий. Запасні: Шевченко, Жук, Коваленко, Олійник.

Попередження: Волков, 48, Братков, 61, Бондаренко, 84

desna.football

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини