Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:15:19

Ця неділя у Чернігові буде цілком спортивною

19.09.2017   08:11Агенцiя

Усі бажаючі у неділю, 24 вересня, зможуть відчути себе справжніми марафонцями і випробувати сили на дистанціях від 400 метрів до 10 кілометрів, а також в естафеті 5 км + 5 км + 5 км + 6,0975 км.

23-24 вересня в рамках проведення Дня міста у Чернігові на Красній площі відбудеться міжнародний спортивно-масовий захід «Нова пошта Чернігів напівмарафон 2017».

Організатори заходу — організаційний комітет компанії ТОВ «Нью Ран» у співпраці з Департаментом сім'ї, молоді та спорту ОДА і управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

Про деталі спортивного свята сьогодні під час брифінгу в облдержадміністрації розповідали директор профільного Департаменту Ніна Лемеш та  начальник відповідного управління Чернігівської міської ради Андрій Дериземля.

«Змагання розраховані на різний вік учасників. Однак, обов’язкові призи — символічні медалі — отримають лише діти. Трасою будуть облаштовані пункти харчування, на фініші — душ та масажні кабінети. Минулоріч зареєструвалося 700 учасників, цього року, можливо, матимемо більше», — розповідає Ніна Лемеш.

Доєднатися до заходу запрошує майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця XXXI літніх Олімпійських ігор-2016, призерка чемпіонату Європи та міжнародних змагань, неодноразова чемпіонка України Ольга Бібік. Чи долатиме марафон, спортсменка поки не знає, а от підтримати учасників збирається.

«Напівмарафон — складова святкування Дня міста. Неділя у Чернігові буде цілком спортивною та сімейною. Окрім бігу, плануються видовищні змагання місцевих богатирів»,— зазначає Андрій Дереземля.

Для участі у напівмарафоні зареєструватися можна за посиланням.

Також під час брифінгу директор зазначеного департаменту ОДА окреслила загальну картину розвитку фізичної культури та спорту в області.

До слова, систематично займаються спортом на Чернігівщині понад 24 тисячі осіб, з них більше 18 тисяч відвідують спортивні школи.

У 2017 році в складі збірної команди України представники області завоювали на офіційних міжнародних змаганнях 73 медалі у 16 видах спорту, з яких 23 золоті. На розвиток фізичної культури та спорту з обласного бюджету виділено близько 23 мільйонів гривень.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини