Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:24:49

1100 кілометрів на візку із України до Литви

26.07.2017   12:53Агенцiя

Свій супермарафон інвалід-візочник Дмитро Васильцов розпочав із рідної Шостки Сумської області.

За два дні чоловік без перерви подолав 250 кілометрів. Після довгої подорожі марафонця зустрічали у Чернігові, біля Катерининської церкви. Тут спортсмен матиме час на відпочинок, а також перевірить місто на доступність для людей з особливими потребами.

Два дні подорожі від Шостки до Чернігова. Із радісними обіймами марафонця Дмитра Васильцова зустрічає його друг-чернігівець. Чоловік вже здолав більше 200 кілометрів, проте це лише початок його великого супермарафону. 1100 кілометрів до Литви – новий особистий рекорд Дмитра. Каже, впевнений, відстань йому підкориться легко.

Погода не стає на заваді. Дмитро навіть не витрачає часу на зупинки. Із щоденного раціону кілька бананів та вода. Такий марафон чоловік проїжджає не вперше. До цього він вже долав відстань у 550 кілометрів, із Шостки до Могильова. Все заради однієї мети – привернути увагу людей до проблем інвалідів.

І додає, дорога від Шостки до Чернігова пройшла без «пригод». У Чернігові він не вперше. Останній раз, згадує, був тут рік тому і йому кортить перевірити, що за цей час змінилося, чи стало місто доступнішим для людей з обмеженою мобільністю. Дмитро каже, що бував у багатьох містах України, але запевняє, немає жодного, яке було б максимально доступне для таких людей.

Після ночівлі у місті Дмитро продовжить свій супермарафон — вирушить до Гомеля. Із власного досвіду він знає, що проблем із проходженням кордону не буде, всі документи в порядку. Попереду на марафонця чекають ще в 11 містах України, Республіки Білорусь Латвії та Литви, де він зустрічатиметься із друзями-марафонцями. Вони будуть підтримувати Дмитра до самого фінішу. Завершити мандрівку марафонці планують на початку серпня у Литовському місті Висагінас.



"Кожен, незалежно від віку та фізичних можливостей, колись долає свій власний супермарафон, - каже Дмитро. - Важливо тільки знати і пам’ятати, з якою метою ти це робиш".

ЧФ НТКУ "Сівер-центр"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини