Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:58:48

Дітки з Прилуцького будинку "Надія" робили зарядку разом із Яною Клочковою

26.05.2012   10:39Агенцiя

24-го травня у Прилуцькому будинку дитини "Надія" відбулось урочисте відкриття дитячої спортивної кімнати. Маленькі вихованці отримали іншого яскравий ігровий майданчик. Прилуки - четверте місто, яке стало учасником благодійного проекту. До нього спортивне обладнання вже вручили дитбудинку в Запоріжжі, Львові та Херсоні, а на черзі ще будинок дитини у Київській області.

Яна Клочкова на відкритті дитячого майданчику у будинку для дітей

Яна Клочкова на відкритті дитячого майданчику у будинку для дітей "Надія" (Прилуки)

На відкриття спортивного майданчика для юних чемпіонів з Прилук приїхала чотириразова олімпійська чемпіонка і молода мама Яна Клочкова. Вихованці будинку зустріли гостей зворушливими і талановитими виступами - вони танцювали, показували спортивні номери та читали вірші. А пізніше Яна Клочкова провела для них спортивну зарядку.

Легендарна плавчиха розробила особливий комплекс нескладних та цікавих вправ, націлених на активний та здоровий розвиток дітей. "Чемпіонська зарядка" неабияк сподобалась діткам - вони уважно слухали спортсменку і жваво повторювали за нею нескладні, але корисні рухи. Особливу прихильність завоювали у малечі фітболи, які використовувались під час зарядки. Тепер малюки зможуть гратися з ними та виконувати нескладні розвивальні вправи щодня.

"Рух - це життя! - коментує Яна. - Коли мені запропонували взяти участь у цій ініціативі, я жодної секунди не вагалась. По-перше, як спортсменка, я дуже добре знаю, скільки треба докласти зусиль, щоб отримати бажаний результат. А коли тебе підтримують і створюють комфортні умови, ти досягаєш висот, до яких прагнеш, набагато швидше. По-друге, як мама, я знаю, яке велике значення в житті дитини має рух і як важливо для малюка активно розвиватися."

Презентація стала можливою завдяки благодійній ініціативі ТМ Pampers, яка проводиться в рамках співпраці з Міжнародним олімпійським комітетом та Національним олімпійським комітетом України. Аби допомогти діткам, позбавленим батьківської підтримки, відкривати свої спортивні таланти, торгова марка передасть обладнання на суму 400 тисяч гривень п'яти дитячим будинкам у різних регіонах країни та 1000 підгузків та серветок.

Дитячі спортивні куточки з гойдалками, гіркою, кільцями, драбинами та сітками, розвивальні килимки, ходунки, м'які модулі, килимки для новонароджених, фітболи та інший розвивальний інвентар вже передано в Запорізький будинок дитини "Сонечко", Львівський будинок дитини №1 і Херсонський будинок дитини.

Для Прилук було вибрано не зовсім звичайний формат - тут "ігрова кімната" розміщена на свіжому повітрі. Завдання вуличного дитячого майданчика - підтримка і забезпечення здорового й активного розвитку дітей, а свіже повітря в цій справі - один із найголовніших спільників.

Валентина Кривенко

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.