Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:48:44

Андрій Дериземля: "Граємо у футбол, потім йдемо в сауну"

22.05.2012   20:06Агенцiя

Учора, в понеділок, збірна України з біатлону розпочала підготовку до нового сезону. Спортсменів поділили на дві групи, одна з них починає готуватися в Сумах, а друга — в Чернігові.

Андрій Дериземля

Андрій Дериземля

Про те, як відпочивали біатлоністи і як тренуються влітку, розповів лідер нашої збірної Андрій Дериземля.

— Андрію, як пройшла відпустка?
— У мене не дуже. Я ж мав ще змагання на Камчатці, так що мій попередній сезон дуже затягнувся. Відпустка почалася щойно 16 квітня. У нас в сім'ї маленька дитина, їй лише рік і два місяці, тож ми вирішили не їхати у далекі подорожі. Махнули лише до батьків на Сумщину.
А потім почалося... Спочатку донька захворіла, потім син, далі я. Одне слово, усю відпустку ми лікувалися. (Усміхається). А в останній тиждень я почав тренуватися — самостійно. Нам не можна зовсім відмовлятися від фізичних навантажень, доводилось працювати в полегшеному режимі.

— За роботою засумували?
— З одного боку, так. Є вже бажання постріляти, мені бракує зброї. А з другого — ще хочеться відпочити, адже попереду літо.

— З партнерами по збірній у відпустці контакти підтримуєте чи забуваєте один про одного?
— Ні. бачимось, телефонуємо один до одного, ходимо в гості. На нашій тренувальній базі в Чернігові ми збираємося кожного четверга і граємо у футбол, потім йдемо в сауну. А в неділю граємо у волейбол або хокей. Так що всі, хто нікуди не поїхав, радо проводять час разом.

— І хто у збірній біатлоністів найкращий футболіст?
— Роман Прима. Він свого часу займався футболом і з м'ячем на "ти". Його брат Артем теж непогано грає. Та всі розуміються на цій грі.

— Ваші партнери теж відпочивали удома?
— Як хто. Роман Прима з дружиною літав в Емірати. Сергій Седнєв і Олександр Біланенко їздили в Трускавець. Їм ще минулого року вручили безплатні путівки на цей курорт, але тоді вони ними не скористалися.

— З чого починається підготовка біатлоністів до нового сезону?
— Загалом кажучи, це стрілецький збір. Вправ безліч. Лягаєш, вставляєш магазин, натискаєш курок, підводишся. Тобто все як при стрільбі, але без набоїв. Це дуже важке тренування, обдерті лікті горять... Але без цього ніяк. Далі йдуть стрілецькі вправи з набоями, потім стаємо на лижоролери, бігаємо втягувальний крос, їздимо на велосипеді...

— Коли у вас перші літні змагання?
— Аж наприкінці серпня. Це буде чемпіонат України. А літній чемпіонат світу відбудеться в Росії у вересні. У ньому ми теж братимемо участь.

— Як реагує організм на навантаження у спеку? Адже ви звикли працювати, коли надворі мороз...
— За роки у спорті організм звикає до всього. Буває, біжиш на ролерах, а надворі плюс 35. А взимку гаруєш при мінус 15. Така вже наша робота.

http://galsports.com/News.aspx?id=12985

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини