Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:05:54

Рукопашний бій: збиті кулаки, розбиті носи та дружні рукостискання

06.04.2017   12:50Агенцiя

На базі Центрального спортивного клубу ЗС України відбувся 10-й чемпіонат Сухопутних військ ЗС України з рукопашного бою на звання найкращої команди виду Збройних Сил. Його особливістю стала найбільша кількість команд-учасниць, які коли-небудь брали участь у першості.

На базі Центрального спортивного клубу ЗС України відбувся 10-й чемпіонат Сухопутних військ ЗС України з рукопашного бою на звання найкращої команди виду Збройних Сил. Його особливістю стала найбільша кількість команд-учасниць, які коли-небудь брали участь у першості.

Загалом у стартах узяли участь 11 команд, які представляли всі три оперативні командування — «Захід», «Схід» і «Північ», а саме: 169-й навчальний центр, окремий полк Президента України, 8-й окремий полк Спеціального призначення, 19-ту ракетну бригаду, 1004-й окремий батальйон охорони Командування Сухопутних військ, а також три військові виші: Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військову академію (м. Одеса) та факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

— Рукопашний бій у широкому розумінні — це бій між суперниками голіруч, лише з використанням можливостей власного тіла. Тут удари можна завдавати руками й ногами (кулаком, стопою, гомілкою), виконувати кидки через себе, здійснювати больові та задушливі прийоми. Основним завданням цього єдиноборства є швидке подолання противника, — зазначив начальник фізичної підготовки й спорту Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Ігор Шлямар. — Тож цей вид спорту є дуже видовищним.

Зал ледве вміщував усіх охочих подивитися на справжні чоловічі бої. Ось двоє суперників виходять на килим. За мить лунає команда рефері «До бою!». А вже за лічені секунди один із бійців здійснює класичний кидок через себе, і його суперник лежить на спині. В іншому поєдинку один учасник змагання точним ударом ногою в голову розбив супернику ніс. Однак, не зважаючи на це, боєць прагнув реваншу.

Помірявшись силою, зі збитими кулаками та із синцями на обличчі вони після спарингу тиснуть один одному руки без жодних образ або злості, наче давні друзі. Вони не тільки сильні й мужні — вони ще й благородні.

Представники команд-учасниць закінчують виступи. Визначають переможців у кожній із різних вагових категорій і загалом команду, яка виборола найбільше нагород.

— Цього року вперше за історію змагань переможцями стала команда курсантів. Абсолютну першість здобули вихованці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, — сказав начальник фізичної підготовки й спорту Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Ігор Шлямар. — У квітні призери змагань візьмуть участь у головному чемпіонаті ЗС України з рукопашного бою, який відбудеться в Житомирі. До речі, більшість із сьогоднішніх учасників приїхали з району антитерористичної операції, туди ж після закінчення стартів вони й повертаються.

Анна КОСТІНА, "Народна армія"

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини