Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:29:14

Поліцейські запросили старшокласників відвідати школу олімпійського резерву з біатлону

20.02.2017   07:49Агенцiя

Прагнучи поєднати у свідомості юних українців поняття відповідальності за власне майбутнє та здорового способу життя, працівники сектору ювенальної превенції ГУНП в Чернігівській області спільно з ФСТ «Динамо» організували відвідання групою старшокласників лижно-біатлонного комплексу, де куються перемоги вітчизняного олімпійського резерву.

— Працівники поліції не тільки намагаються пояснити дітям та підліткам суспільне зло від правопорушень, асоціальної поведінки, розкрити небезпеку вживання наркотиків, алкоголю та тютюнопаління, — уточнила мету акції начальник сектору ювенальної превенції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Ольга Панкратова. — а й яскраво продемонструвати альтернативу хибній поведінці. І найкращим, здоровим та змістовним варіантом є спорт. Ми прагнемо долучити до активного спортивного життя якомога більше дітей та підлітків.

В рамках спільного профілактично-оздоровчого заходу поліцейські, представники ФСТ «Динамо» та фахівці Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, розташованого на околиці обласного центру, провели для групи старшокласників чернігівських шкіл ознайомче тренування з лижного спорту. Після цього відбулися імпровізовані змагання для тих підлітків, які відчули в собі бажання і готовність помірятися силами з однолітками.

Прикметно, що для багатьох присутніх підлітків це були не просто перші лижні змагання в житті, а й узагалі перший досвід пересування на лижах. Тому організатори вирішили обмежитися мінімальною дистанцією перегонів — 150-метровим колом (саме на ньому чернігівські біатлоністи, майбутня гордість національної збірної, відпрацьовують проходження стандартних штрафних кіл в разі недосить влучної стрільби). Та й цього відрізку вистачило, аби спортивні пристрасті спалахнули не на жарт.

Для проведення змагань всі учасники були вишикувані на одну лінію. Хвилююча мить і старт. Всі ринулись вперед. Яскравішим був фініш групи. Повна відсутність лижного досвіду у більшості компенсувалася гострою жагою перемоги.

Підсумком веселого і корисного заходу стало символічне нагородження переможців і призерів — вручення кожному солодкого подарунку, а переможцям ще й грамоти. І, звичайно, колективне фото на пам’ять. Погляд на цей знімок повертатиме учасників змагань у цей радісний день і спонукатиме пережити всі ті емоції ще раз. А відтак — постійно агітуватиме їх за здоровий спосіб життя і нагадуватиме, що кожен є відповідальним за власне майбутнє.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.