Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:18:41

Чемпіонат Чернігівської області з баскетболу іде на новорічну перерву, зігравши чотири тури

30.12.2016   11:39Агенцiя

В обласному баскетбольному Чемпіонаті сезон 2016-2017 років зіграв чотири тури і взяв новорічну перерву. В 2017 році заплановано ще п`ять турів регулярного чемпіонату, а далі четвірка кращих команд розіграшу позмагаються за перемогу у стадії плей-офф.

Третій тур відкрився великим ігровим днем 4 грудня, в якому було зіграно цілих три матчі у спортзалі обласної КДЮСШ. В стартовій грі туру єдина нечернігівська команда "НДУ-Ніжин" не без боротьби переграла "Варяги-2" - 76:62. У переможених одразу чотири гравці набрали двозначну кількість очок: Ігор Пінчук - 18, Денис Шамаєв - 16, Андрій Богатирьов - 14, Дмитро Трегубов - 10. У складі ніжинців 20 та 19 очок записали на свій рахунок відповідно Юрій Багмут та Андрій Савченко.

У принциповому матчі між "ОКДЮСШ" та командою "Октябрьский Молот" нелегку перемогу святкували господарі залу спортшколи - 78:69. В їхньоиму складі Олексій Рушаков "накидав" 29 очок. Серед "молотобійців" найрезультативнішими стали Денис Демещук (17 очок), Станіслав Терлецький (16) та Андрій Денисенко (15).

В наступному матчі "Варяги" спокійно розібралися з БК "Север" - 79:43. У них Віталій Логвін набрав 30 очок, Олег Овчаренко - 21. Дмитро Якимець у "сіверян" відмітився 14 пунктами.

Остання гра туру, в якій 7 грудня у спортзалі ЧНТУ зустрічалися його господарі та команда "Октябрьский Молот-2", подарувала глядачам справжню напругу та видовище. Після половини матчу гості були впевнено попереду аж на 19 очок - 29:10, але гравці "ЧНТУ" зуміли переломити хід гри і наздогнати опонентів. Для виявлення переможця знадобилося аж дві додаткові п`ятихвилинки! За їх підсумком, перемогу здобула команда "ЧНТУ" - 55:51. 20 та 18 очок у переможців набрали Дмитро Шапко та Олексій Любченко. 13 очок і рекордні на той момент 20 підбирань записав до свого доробку "молотовець" Олег Шенько.

Символічна збірна третього туру така: кращий гравець туру Олексій Рушаков (ОКДЮСШ), Юрій Багмут та Сергій Палівода (обидва - НДУ-Ніжин), Віталій Логвін та Олег Овчаренко (обидва - Варяги).

Четвертий тур розпочався 18 грудня з гри у Ніжині, куди у гості до "НДУ-Ніжин" завітав "Октябрьский Молот". Вирішальною у грі стала третя чверть, яку ніжинці виграли з рахунком 29:9 і здобули загальну перемогу 76:54. У господарів 25 очок - на рахунку Сергія Паліводи, 16 - у Владислава Топчія. Серед "молотобойців" 13 та 12 очок набрали Юрій Паршуков та Станіслав Терлецький.

У той же день у Чернігові в напруженій боротьбі "Варяги-2" переграли "ЧНТУ" з рахунком 70:65. У "варягів" 17 очок і новий рекорд сезону з підбирань - 21 - здобув Дмитро Трегубов. По 15 пунктів набрали Денис Шамаєв і Ярослав Проскурняк. У складі "ЧНТУ" 22 очки на рахунку Олександра Пухова.

19 грудня лідер сезону "Десна", завдяки розгромній останній чверті (28:4), зуміла без проблем перемогти "Октябрьский Молот-2" - 77:45. Шість з семи "деснянців", що виходили на майданчик, мають на своєму рахунку двозначну кількість очок. У складі "Молота" 17 очок набрав Ілля Плевако.

Завершився тур і 2016 рік грою 25 грудня, в якій зійшлися принципові суперники за місце у четвірці кращих. В напруженій боротьбі "Варяги" перемогли "ОКДЮСШ" з рахунком 75:72. У переможців 27 очок набрав Олег Овчаренко, ще троє гравців набрали більше десяти очок. У переможених 23 очки - на рахунку Олександра Хоменка, 22 - у Дениса Заворотного, який завершив гру влучанням зі своєї половини майданчику.

Символічна збірна четвертого туру: кращий гравець туру Сергій Палівода (НДУ-Ніжин), Юрій Багмут (НДУ-Ніжин), Денис Солодовников (Десна), Олег Овчаренко (Варяги), Дмитро Трегубов (Варяги-2).

Після чотирьох турів без поразок іде "Десна", яка має на своєму рахунку три перемоги. По три перемоги і одній поразці мають одразу три команди: "НДУ-Ніжин", "ОКДЮСШ" та "Варяги". Одна перемога і три поразки - на рахунку команд "Октябрьский Молот" та "Варяги-2", одна перемога і дві поразки - БК "Север" та "ЧНТУ". Без перемог у сезоні з трьома поразками залишилась лише одна команда - "Октябрьский Молот-2".

Сезон відновить свою роботу у середині січня іграми п`ятого туру.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.