Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:44:24

"Футбольна Сіверщина – 2016"

10.12.2016   12:00Агенцiя

І знову напередодні Всесвітнього дня футболу, який традиційно відзначається 10 грудня, у актовій залі Чернігівського обласного палацу дітей та юнацтва відбулося уже щорічне свято "Футбольна Сіверщина – 2016".

Під гучні оплески та святкові феєрверки свято відкрив голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович. Він щиро привітав усіх присутніх і дав старт «Футбольній Сіверщині – 2016». І знову стартувало свято, започатковане минулого року Геннадієм Володимировичем. Свято футболу, добра, свято – заради миру.

Як і минулого року, у залі були присутні почесні гості – віце-президент Федерації футболу України Василь Орлецький, заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур, секретар міської ради Віктор Бистров, директор Департаменту сім’ї молоді та спорту Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш.

Окрім почесних гостей у залі були присутні учасники АТО, ветерани Чернігівського футболу, представники футбольних клубів області, представники районних федерацій футболу, юні футболісти – вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву з футболу «Юність», «Десна», «Спартак».

Під час урочистого зібрання присутні привітали переможців Всеукраїнських та обласних змагань з футболу, згадали про всі досягнення футбольного руху Чернігівщини за 2016 рік.

Почесні нагороди Федерації футболу України, голови Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної ради, міського голови Чернігова, Департаментусім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Чернігівської обласної федерації футболу були вручені під час заходу.

«Медаллю за заслуги» Федерації футболу України нагороджено директора Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Спартак» Миколу Лисенка.

«Почесні відзнаки» Федерації футболу України отримали президент футбольного клубу «Фрунзівець» з Ніжина Григорій Кучеровський, провідний спеціаліст Департаменту сім’ї, молоді і спорту Чернігівської облдержадміністрації Сергій Анісовець та старший тренер Дитячо-юнацької спортивної школи місто Бахмач Володимир Стецюк.

Почесними грамотами Федерації футболу України нагороджено президента футбольного клубу «Зернопром» село Анисів Чернігівського району Анатолія Дуденка та головний тренер футбольного клубу «Агродім» місто Бахмач, голова Бахмацької районної федерації футболу Миколу Тищенка.
Подяку Чернігівської облдержадміністрації отримала Тетяна Джуман – тренер з футболу спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Спартак», вихованці якої стали Чемпіонами України - переможцями «Шкільної футзальної ліги України» сезону 2015/2016 років.

А Почесну грамоту Чернігівської обласної ради отримав Іван Крикнін – воротар аматорської збірної з футболу Чернігівської області, який, до речі, разом іще з п’ятьма гравцями нашої збірної втілив у життя гасло «Чернігівщина хоче на Мальту». Шестеро гравців аматорської збірної Чернігівської області увійшли до складу аматорської збірної Кіровоградської області, яка представляла Україну на Мальті, де проходив відбірковий етап Кубку Регіонів УЄФА серед аматорських команд.

Почесну грамоту Чернігівської міської ради отримав головний тренер футбольної команди «Спартак» Борис Скоп, вихованки якого здобули право представляти Чернігівщину у Чемпіонаті України з футболу серед жіночих команд Вищої ліги.

Він же отримав перемогу у номінації «Кращий тренер» за версією «Футбольної Сіверщини – 2016», а команда «Спартак» стала переможцем у номінації «Жіночий футбол».

Відзнаками Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації, які вручила Ніна Лемеш, нагороджено Городнянського міського голову Андрія Богдана, начальника футбольного клубу «Бахмач», голову Бахмацької районної ради ФСТ «Колос»Миколу Мицика та президента футбольного клубу «Фаворит» з Корюківки ЛюдмилуСинюту.

За вагомий особистий внесок у справу розвитку і популяризації футболу на Чернігівщині почесними грамотами Чернігівської обласної федерації футболу нагороджено Наталію Ігнатович – головного тренера Чернігівського Міжрегіонального центру з розвитку дівочого футболу, старшого тренера збірної команди «Ветеран» з міста ПрилукиВіктора Харченка та партнера Чернігівської обласної федерації футболу ВолодимираКазакова.

Гучними оплесками зала зустріла вихованця дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів регіонального центру «Інваспорт» Олега Леня, який у складі футбольної команди Пароолімпійської збірної України став чемпіоном, та його наставника – заслуженого тренера України АйвараЛадисєва.

«Кращим арбітром» цього року визнано арбітра Чернігівської обласної федерації футболу Ігоря Сташука.

Почесну відзнаку у номінації «Краща федерація» отримала Ніжинська міська федерація футболу.

Нагороду у номінації «Журналіст року» за версією «Футбольної Сіверщини – 2016» отримав головний редактор інтернет-видань «Суспільний кореспондент» та «Біла Хата» Сергій Кордик.

Вітали на сцені і переможців Чемпіонату Чернігівської області з футболу серед команд вищої та першої ліги, Кубку ЧОФФ та Суперкубку області, ветеранських змагань команди «Бахмач» (Бахмач), «Городня» (Городня), «Фаворит» (Корюківка), «Фрунзівець» (Ніжин), «Агродім» (Бахмач), «Зернопром» (Анисів), «Динамо» (Ніжин), ветеранські команди «Десна» (Чернігів), «Ветеран» (Прилуки) та «Десна» (Новгород-Сіверський), юнацькі команди футбольних шкіл «Юність» (тренер Віктор Лазаренко) та «Десна» (тренер Сергій Бакун), які вибороли перші місця у Юнацькій першості Чернігівської обласної.

Особливо трепетним та зворушливим був момент, коли на сцену вийшов заступник начальника по роботі з особовим складом розвідки, учасник АТО Андрій Требух та юні вихованці футбольної школи «Десна» Ілля та Богдан Стеби зі своєю мамою Альоною та молодшим братом Глібом. І поява їх на сцені була невипадковою. Адже Андрій Валерійович, Ілля та Богдан були героями календаря, який, за ініціативи Чернігівської обласної федерації футболу, був розроблений, виданий виробничо-комерційною фірмою «Диво» та презентований на святковому зібранні. Фото для календарів зробив відомий у Чернігові журналіст Сергій Гайдук.

«Футбол заради миру» саме під таким гаслом цього року, за підтримки Чернігівської обласної федерації футболу, відбулося три турніри з футболу серед учасників АТО. На сцені всі учасники зібрання вітали представники команд-переможниць турнірів: капітана команди «ДНВЦ» Ростислава Феніча, гравця команди «Ураган» Максима Голубєва та капітана команди «Північний корпус» Євгенія Деркача.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини