Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:30:47

Пройшла перша спартакіада серед людей з ураженням опорно-рухового апарату. ВІДЕО

04.10.2016   08:21Агенцiя

Життя на травмі не закінчується, люди з особливими потребами можуть бути успішними спортсменами та активними громадянами – це ще раз доводять учасники змагань «Сильні духом».

Так назвали першу обласну відкриту спартакіаду серед інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. Близько сорока учасників з Чернігівської, Сумської та Дніпровської областей боролися за перемогу у шести видах спорту.

«Сильні духом» — перша відкрита обласна спартакіада серед людей з ураженням опорно-рухового апарату під такою назвою відбулася в Чернігові. Близько сорока учасників з трьох областей змагалися у шести видах спорту: пауерліфтинг, бочча, шахи, шашки, боулінг та дартс. Хоча головне тут не перемога, впевнені і спортсмени, і організатори.

Дмитро Соболєв,  голова ГО «Інтеграція»: «Мы хотим этой спартакиадой показать, что люди с ограниченными возможностями такие же обычные люди, как и все, и могут показывать во многом здоровым людям пример, как нужно вести здоровый, активный образ жизни и в сложной ситуации не падать духом».

Антон Серов, голова ГО «АКВА» (м.Нікополь): «Це об’єднує людей, люди задоволені, посміхаються, розмовляють, діляться враженнями, життєвими позиціями».

Антон Серов розповідає, саме спорт свого часу допоміг йому реабілітуватися, стати активним громадянином і підтримувати інших. У Нікополі подібні заходи проводили неодноразово, тож вирішили підтримати починання чернігівських колег. Гарний приклад в організації спортивних змагань для людей з особливими потребами – Шостка Сумської області. На рахунку Дмитра Васильцова 25 марафонів, подолав і супермарафон – 600 кілометрів від Шостки до білоруського Могильова. Каже, головне розуміти: життя на травмі не закінчується, потрібно брати участь у різних змаганнях, аби обрати спорт, у якому досягнеш найбільших успіхів.

Дмитро Васильцов, голова ГО «Паритет-Шостка»: «Мы проводим уже 9-й раз подобную спартакиаду, чемпионаты по плаванию, по штанге. Мы развиваем спорт очень сильно 9 лет подряд. Приезжают к нам из других городов, из Молдавии, Белоруссии приезжают, участвуют».

Спартакіада тривала протягом двох днів. Усі спортсмени за бажання могли взяти участь у кожному виді змагань. Найбільш популярною виявилася бочча, цей незвичний для нас вид спорту останнім часом почав в Україні розвиватися.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини