Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:05:30

Завершився чемпіонат області з лижоролерів та кросу. Хто переможці? ВІДЕО

05.09.2016   14:52

Завершився відкритий чемпіонат області з лижоролерів та кросу серед лижників-гонщиків і біатлоністів.

Протягом трьох днів команди з усіх районів Чернігівщини змагалися за звання перших на базі спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту. Хто став переможцем – дивіться у наступному сюжеті.
 
Відкритий чемпіонат області з лижоролерів та кросу серед лижників-гонщиків і біатлоністів став четвертим змаганням подібного рівня за минуле літо. 135 учасників – дітей віком від 11 років – зібралися на базі спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту.
Віталій Паршуков, директор СДЮШОР з лижного спорту: «Наша школа одна з кращих спортивних шкіл України, ми завжди знаходимось попереду інших шкіл і в біатлоні, і  лижних гонках. Ну, лижні гонки трошки складніше, це біда всієї України, вони зараз не на тому рівні розвитку, як біатлон. Але ми і тут на достойному рівні».
 
З вихованцями школи – а їх тут 250 дітей різного віку – працюють досвідчені тренери-викладачі. Серед яких і Світлана Варщак, яка 24 роки шукає, знаходить і виховує майбутніх чемпіонів.
Світлана Варщак, заслужений тренер України з біатлону: «Наверное, как и у каждого тренера, у меня есть свои фразы, какие-то точки.  Зная детей, они и больше времени проводят с нами, родители ведь на работе, меньше видят, а мы знаем их и сильные черты, и слабые, поэтому есть такие «точки», на которые можно нажать и оно срабатывает. Поэтому у каждого ребенка это свое, и если тренер знает и видит, он всегда может этим воспользоваться».
 
Групи в школі олімпійського резерву завжди переповнені, але шанс займатися  дається всім.
Світлана Варщак, заслужений тренер України з біатлону: «Единственное, что немножко не позволяет наше финансирование в плане инвентаря. Такие как винтовка, патроны, это уже сложнее. Поэтому лучшие их получают, а худшие будут отпадать, потому что шансы даем всем, а уже кто лучший, всегда остается лучшим».
 
Найкращою намагається бути і Аліна Велігорська, яку п’ять років тому до спортивної бази привів дідусь-спортсмен. Майже відмінниця у загальноосвітній школи, вона і тут прагне до висот, розвиваючи в собі найкращі якості.
Аліна Велігорська, учасниця змагань: «Конечно, даже если их нет с самого начала, ты приходишь и они у тебя должны развиваться. Это сила воли, сила характера, ты не должен бояться стартов, соревнований, ну и вообще быть сильным человеком, потому что много разных моментов будет происходить и надо будет выдерживать их».
 
Три дні поспіль учасники змагалися за звання кращих у кросі та біатлоні – вільному та класичному стилях. Командний залік очолила збірна Чернігівського району, друге та третє місця посіли  Корюківська та  міста Чернігів- команда №2.


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини