Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:28:11

Михайло Голиця: "Я системно працюю на Чернігівщині"

21.04.2012   20:15

21 квітня на стадіоні ім.Гагаріна відбувалась головна подія спортивного життя області: розіграш супер-кубка Чернігівської області з фуболу. Зустрічалися дві найсильніші команди - ФК "Єдність" (Плиски) та ФК "Авангард" (Корюківка). Перша - чемпіон минулого року, а друга - володар кубку області.

Михайло Голиця

Михайло Голиця

Поки футболісти готувалися до гри вдалося поспілкуватися з куратором ФК "Єдність" Михайлом Голицею, який приїхав вболівати та підтримувати свою команду.

Родом Михайло Миколайович з села Плиски, що на Борзнянщині. Закінчив місцеву школу. Тому і опікується постійно життям-буттям Плисок і всім, чим може, допомагає рідному селищу: і футбольний клуб підтримує, і церкву збудував, і село за його допомоги розвивається та стає кращим. Наприклад, аптек у Борзянському районі дві: одна - в райцентрі, друга - в Плисках.

Хоча не одні Плиски в полі зору мецената. Пам'ятає він і про інші села та містечка.
"Моя дружина навчалася і закінчила Синявську школу, вона з селища Чапаєвка Менського району. Там теж ми побудували церкву, і сьогодні дружина поїхала до Чапаєвки на поминальні дні", - розповів пан Голиця.
Крім того, Михайло Голиця постійно підтримує Бахмацьку спортивну школу-інтернат, діти якої займаються футболом. На його думку, заняття спортом відволікають дітей від тих шкідливих звичок, яких чимало у суспільстві.
"Сьогодні мова йде про те, щоб зробити в кожному селі стадіон, на якому можна було нормально грати. Щоб було гарне поле, душові, роздягальні. Треба говорити про розвиток масового футболу, футбол має бути в кожному селі, в кожному районному центрі", - переконаний він.

Михайло Миколайович пояснив в чому феномен команди "Єдність": "Якщо людина чимось займається, то вона повинна цим займатися системно, серйозно. В Плисках сьогодні створені всі умови чудовий футбольний клуб, чудові роздягальні, душові. Є відповідна база. Є штучне поле, два готелі, хороші умови для харчування". Тобто в Плисках є всі умови, щоб приймати команди, грати в футбол і тренуватися. Він переконаний, що "для підтримки команди важливим є фінансування, залучення небайдужих людей, які вкладають кошти в розвиток футболу, в підприємства та галузі, в інфраструктуру ".

Пан Голиця, будучи депутатом Київської ради та керівником "Київжитлобуду", не приховує свого бажання зайнятися політикою і балотуватися по мажоритарному округу.
"Я з 1981 року працюю в системі столичної адміністрації, 12 років був заступником голови КМДА, 5 скликань поспіль мене обирали депутатом Київради. Впродовж цього часу за моєї безпосередньої участі у Києві збудовані мільйони квадратних метрів житла, поліклініки, дитячі садки, Школа майбутнього на Позняках, інші школи. Найкращі об'єкти, які я курував - це Бессарабський квартал та НСК "Олімпійський".  Але вже так заведено, що все в житті має свій початок і завершення. Тому я не приховую того, що я планую займатися політикою і буду балотуватися в одному з мажоритарних округів цього року до Верховної ради", - сказав Михайло Голиця.

Він зазначив: "Робота депутата в тому регіоні, де він отримав підтримку, полягає в тому, щоб привести інвестиції, створити робочі місця. Щоб люди могли звернутися зі своїми проблемами та отримати допомогу для їх вирішення. Що стосується Чернігівщини, то тут існують проблеми з демографією та відсутні великих потужних проектів, які б давали можливість залучати кошти, наповнювати бюджет, створювати нові місця. В цьому напрямку і потрібно працювати".

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини