Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:13:25

Чернігівські олімпійці боротимуться за медалі в Ріо серед 10 тисяч спортсменів з усього світу. ВІДЕО

25.07.2016   16:40Агенцiя

Вони їдуть на Олімпіаду в Ріо – троє чернігівських спортсменів: стрілок Олена Костевич, боксер Дмитро Митрофанов і легкоатлетка Ольга Бібік.

Українську Олімпійську збірну на ігри ХХХІ Олімпіади, які пройдуть з 5 по 21 серпня у бразильському Ріо-де-Жанейро, цієї суботи проводжали всією країною у центрі Києва із загальнонаціональною телетрансляцією. Підтримати чернігівських олімпійців їздили їх колеги і ми.

Розумниця, красуня – схожа на Шахерезаду із «Тисячі і однієї ночі» — і дуже швидко бігає, з рекордною швидкістю – естафету на 400 метрів. Неодноразова чемпіонка України і призерка Кубку Європи з легкої атлетики, чернігівка Ольга Бібік їде на ХХХІ літні Олімпійські ігри.

Ольга Бібік, член Олімпійської збірної України: «Емоції такі – навіть не знаю, як сказати. Буде складно, але треба відключитись від усього і йти на результат – а це золото».

Вперше за всю 120-річну історію сучасних Олімпійських ігор їх прийматиме Південна Америка –з 5 по 21 серпня в Ріо-де Жанейро за найголовніші спортивні нагороди у 42 олімпійських дисциплінах боротиметься 10500 атлетів з 206 країн світу. З України в Бризилію їдуть 205 олімпійців у 27 видах спорту. Проводжали їх урочисто всією країною у Києві на Софійській площі з загальнонаціональною прямою трансляцією. В Олімпійський збірній – три спортсмени з Чернігівщини. Для стрілка Олени Костевич, вихованки чернігівського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», це вже не перша Олімпіада, вона має золото Афін 2004-го року, на урочистих проводах спортсменки не було – вона готується за кордоном. Для вихованців «Колосу» — боксера Дмитра Митрофанова, і «Спартака» — легкоатлетки Ольги Бібік, Олімпіада в Ріо буде першою. Проводжати їх приїхала делегація колег з Чернігова.

Денис Песоцький, боксер: «Діма, та готовий перемагати?» — Дмитро Митрофанов, член Олімпійської збірної України: «Да, нужно соперников бить, хорошо бить»

Данил Жасан, боксер: «Я бажаю нашим спортсмена яскравих виступів і, звичайно, перемог».

Після майже детективної історії з олімпійською ліцензією, виграною Дмитром Митрофановим, яку у нього забрали і віддали турку, спійманому на допінгу, а потім повернули, чернігівський боксер не приховує емоцій. Емоції зашкалюють у всієї збірної – дехто зі спортсменів танцює прямо на сцені під час урочистостей. Воно й не дивно – шлях до Олімпійських Ігор дуже важкий, кажуть і спортсмени-початківці, які про них мріють, і досвідчені олімпійці.
Денис Песоцький: «Я думаю, про шлях запитати найкраще у Діми. Він так довго до цього йшов».

Андрій Дериземля, біатлоніст, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міськради: «Найважче – це шлях перед Олімпіадою, тренування, підготовка. А тренери нам казали – виступи так, як на тренуванні».

Аби Ольга Бібік потрапила на Олімпіаду, її наречений — учасник Олімпійських Ігор 2012 року в Лондоні — важкоатлет Сергій Тагіров пожертвував своєю кар’єрою.

Сергій Тагіров: «Нас звела разом травма однакова. Я допоміг ій з неї вибратись».

Ольга Бібік: « Він повернув мені спорт. Я думала закінчувати з цим після травми, а він мене вилікував і відправив на Олімпіаду»
Не полегшує цей олімпійський шлях і брак фінансування спорту в країні. Але і не зупиняє спортсменів.
Андрій Дериземля: «В складних умовах нашим спортсменам доводиться тренуватись, але вони українці, у них є сила, і воля перемагати»
Ніна Лемеш, біатлоністка, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Не секрет, що ми тренуємось на базах, які дістались нам у спадок ще від радянського союзу, це не наше досягнення. А головне досягнення спортсменів – це, мабуть, їх сила духу»

На підготовку спортсменів до ігор в Ріо НОК виділив 58 мільйонів гривень і ще 17,5 на спортінвентар, 20 мільйонів дали міжнародні олімпійські організації. Також Національному олімпійському комітету у співпраці з Міжнародним вдалось збільшити кількість щомісячних стипендій ( 7,5 тис. грн.) для атлетів елітної групи з 15 до 70.
235 мільйонів гривень – у стільки обійшлась форма олімпійської збірної, на неї держава не витратила ні копійки, спонсор – виробник спортивної екіпіровки – забезпечив кожного спортсмена декількома комплектами для змагань і для урочистостей. Форма стильна і яскрава, відомий дизайнер Андре Тан розробив для неї принт «Діамантова Україна» — символ перемог наших олімпійців, яким за «золото» держава обіцяє премію у 125 тис. доларів, 85 тис. за «срібло» і 55 – за «бронзу», до цього НОК має намір додати 300 тисяч гривень за золоту медаль, 200-за срібну і 120 – за бронзову.
Володимир Гройсман, прем’єр-міністр України: «Ви професійні, ви сильні, за вас вболіває вся країна, ви прославлятимете Україну, і ви достойні перемог».

Самі олімпійці кажуть – аби перемагати, дуже потрібна підтримка вболівальників, вона надихає і надає сил. Для цього до ХХХІ Олімпійських Ігор в Україні випустили спеціальний мобільний додаток, який дозволить буквально бути на одній хвилі з нашими в Ріо. Також уже стартувала акція #UWinRio – кожен може написати листа своєму улюбленому олімпійцю, вкласти його у спеціальний конверт зі спеціальною маркою, випущені до Олімпіади-2016, і відправити на адресу НОК на прізвище спортсмена, вказавши на конверті #UWinRio.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини