Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:56:36

Підлітки та міліція змагалися у вправності керування "драконом"

25.08.2015   15:13

Надзвичайно насиченим подіями та сповненим позитивних емоцій виявився черговий регіональний етап Всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», проведений у Чернігові.

За ініціативою працівників сектору кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС в Чернігівській області цього разу учасники заходу долучилися до водних видів спорту, зокрема, веслування на «човнах-драконах». Таким чином, організатори акції підтримують курс на пропаганду здорового способу життя, пропонуючи як дітям та підліткам, так і дорослим співгромадянам розмаїття спортивних захоплень — спочатку лижні перегони, велосипедний туризм, ігрові види спорту, а тепер ось — драгонбот.

Формат заходу також виявився незвичайним. У перегонах на «човнах-драконах» між собою змагалися команди підлітків-веслярів, вихованців дитячо-юнацької спортивної школи, та збірна представників різних підрозділів і служб обласної міліції.

Як відзначив Олександр Потапенко, заступник начальника УМВС, керівництво Управління МВС України в Чернігівській області з радістю підтримало пропозицію сектору кримінальної міліції у справах дітей про проведення спортивного заходу з дітьми та працівниками органів внутрішніх справ.

Попри широке сприйняття обраного для нинішньої акції виду спорту як доволі екзотичного, у Чернігові драгонбот вже встиг добре укорінитися, а його юні прихильники — здобути найвищі спортивні нагороди національного рівня.

У свою чергу Сергій Романчук, директор дитячо-юнацької спортивної школи, президент обласної федерації драгонбота розповів: «До нас звернулися працівники міліції, щоб провести для дітей, які перебувають на обліку в міліції, цю чудову акцію «Відповідальність починається з мене». Наша мета - показати цим дітям, що спорт – це модно і круто.

У нас сьогодні буде веслування на човнах-драконах, перетягування каната, де школярі-чемпіони України з драгон-боту будуть змагатися із працівниками міліції. І ми покажемо нашим дітям, які збилися з життєвої дороги, що потрібно одуматися, доки не пізно».

У церемонії урочистого відкриття змагань між юними спортсменами та досвідченими міліціонерами взяли участь представники Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, обласного підрозділу товариства «Динамо», активісти громадських організацій. Всі вони внесли свою вагому частку в підготовку та належне проведення оздоровчого й водночас профілактичного заходу.

Громадський активіст та ветеран органів внутрішніх справ Петро Пекур розповів:
- Я дуже люблю спорт і здоровий образ життя, тому в цей складний час недофінансування спортивних шкіл, хочеться допомогти батькам виховати здорових кріпких дітей, які захищатимуть Батьківщину. А спорт – це свято. Сьогодні діти і батьки прекрасно провели час на березі річки, у всіх очі горять від щастя.

Результат перегонів на воді несподіванок не приніс. Підліткова команда, сформована переважно з юних спортсменів, які цього літа здобули почесне звання чемпіонів України з драгонбота, підтвердила свій високий клас в обох проведених заїздах. Втім, працівники міліції, які на час змагань відчули себе азартними спортсменами, зуміли дати справжній бій конкурентам. У першому з двох заїздів інтрига зберігалася майже до фінішу, але майстерність добре натренованих юнаків, зрештою, взяла гору.
Проводячи церемонію нагородження переможців та призерів змагань, заступник начальника обласного Управління внутрішніх справ Олександр Потапенко особливо підкреслив: найголовніший результат заходу — це той позитивний приклад, який його учасники подають суспільству. Завдяки такій профілактичній активності популярність різних, і не лише водних, видів спорту має закономірно зрости, а статистика підліткових правопорушень поступово піти на зниження.

Окрім основних змагань — перегонів на «драконах» — програму спортивного свята доповнили перетягування канату, де підлітки також продемонстрували неабияку волю до перемоги, хоча й мусили поступитися сильнішим, та імпровізований матч з пляжного волейболу. Фінальним акордом став загальний пікнік на деснянському березі — дбайливо підготовлені організаторами юшка та каша з тушонкою, зварені тут же, на багатті.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини