Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:06:29

Кубок України. Десна - Ворскла 1:1 (2:4). Така хитка рівновага

22.08.2015   21:37Агенцiя

Кубок України. 1/16 фіналу Кубок України. Десна - Ворскла 1:1 (2:4). Така хитка рівновага - изображение 1 Кубок України. Десна - Ворскла 1:1 (2:4). Така хитка рівновага - изображение 2 Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна "Десна" (Чернігів) - "Ворскла" (Полтава) 1:1 (п. п. 2:4) Голи: Кондратюк, 57 – Даллку, 18

"Десна": Сітало – Жук (Кравченко, 120), Мельник, Єлісєєв, Сухомлинов – Щедраков, Кондратюк – Бовтрук (Малюк, 114), Чепурненко, Кисіль – Есеола (Чуланов, 108).

"Ворскла": Ткаченко – Сапай, Даллку, Дитятьєв, Пердута – Чеснаков – Громов, А. Ткачук, Міщенко, Бартуловіч (Скляр, 103) – Шиндер (Баранник, 46, Симінін, 65).

Попередження: Сухомлинов – Громов, Міщенко, Чеснаков

Вилучення: Сапай, 50 (фол останньої надії)

В новій формі (а-ля київське "Динамо" десятирічної давнини – з діагональною білою смугою на темно-синьому фоні) але без лідера Єгора Картушова (проблеми зі зв’язками) чернігівці вийшли на кубковий поєдинок аби перервати двоматчеву серію з домашніх поразок. Гості теж не бажали продовжувати серію з 5 нехай і нижчим за статусом) відзначилися чернігівці. Кисіль, який вийшов на позицію Картушова на лівому фланзі заробив штрафний вже на 2-й хвилині. Чепурненко подав, а Щедраков, несподівано стартових нічиїх у чемпіонаті. Можливо тому стартові хвилини вийшли досить активними.

Першими, як і належить господарям (вискочив з-за спин захисників і ледве не переправив м’яч в сітку коротким дотиком з 2 метрів.

Але гості вже до 10-ї хвилини вийшли вперед за моментами. Причому кожного разу в центрі уваги опинявся Шиндер. Спочатку його удар парирував Сітало, потім воротар знову випередив форварда на мить, не дозволивши йому вискочити на порожні ворота, а в третьому епізоді Шиндер вже готовий був замикати навіс з правого флангу, але траєкторію м’яча знову змінив Сітало.

Побачивши, що у нападаючого справи не йдуть, до воріт "Десни" пішли захисники "Ворскли" - Пердута і Даллку. Спочатку лівий бек, підключившись в атаку лівим флангом з меж карного майданчика небезпечно пробив в кут. Сітало зреагував і м’яч від його рукавички влучив у стійку і вийшов на кутовий, який став результативним. Бартуловіч навісив і албанський центрбек без перешкод переправив м’яч в сітку.

Після цього гра перейшла в сплячий режим, який не дуже вдало спробували вимкнути Кондратюк (з 4-5 метрів пробив повз ворота, але навіть якби влучив, рахунок би не змінився - офсайд) і Ткачук (після довгого навісу несильно бив головою з 10 метрів – Сітало чітко обрав позицію і без проблем спіймав м’яч). А решта – класичне "одні не можуть, а інші не хочуть".

Початок другого тайму дав надію. Есеола вперше за матч вдало відкрився і отримав дальній пас, рвонувши з центру поля на зустріч з голкіпером, але був завалений руками на газон захисником. Арбітр цілком справедливо за фол останньої надії вигнав Сапая (а це був саме він) з поля. І відразу ж могло прийти подвійне покарання. Чепурненко зі штрафного пробив настільки сильно, що Ткаченко зафіксувати м’яч не зміг, але Бовтрук, який першим опинився на підборі, з 4 метрів примудрився пробити невлучно.

Але те, що не вдалося на 50-й хвилині, шикарно було зроблено на 57-й. Жук на фланзі класно прийняв м'яч на груди, відразу прокинувши собі на хід, і залишив позаду Пердуту. Той намагався схопити опонента за футболку, але чернігівець встояв на ногах і, зробивши два кроки, віддав пас в район кута карного майданчика на набігаючого Кондратюка. Ветеран не менш класно пробив з льоту в нижній ближній кут – Ткаченко з кидком запізнився.

Деякий час команди усвідомлювали що відбувається (хоча чернігівці, маючи перевагу в одного гравця, виглядали активніше), а потім почалися гойдалки.

На 75-й хвилині гості встигли провести дві гострі контратаки, які можна заносити до футбольної енциклопедії на літеру "Е" (егоїзм Есеоли) і "Ч" (чудасія Чепурненка). Перший втік на ще одне побачення з голкіпером (цього разу не по центру, а з флангу), але замість того, щоб пробити з гострого кута чи віддати на партнера, що набігав паралельним курсом, дочекався контакту від Даллку і впав, натякаючи на пенальті. Добре, хоч попередження не отримав.

А за 30 секунд Чепурненко в схожій ситуації замість того, щоб віддати пас ліворуч чи праворуч на вільних одноклубників пробив з 18 метрів значно вище воріт.

Те, що "Десна" мала помітну перевагу підтверджує остання заміна від Сачка. ЗА 10 хвилин до завершення матчу вже був готовий на поле вийти не Ковпак, а опорник Скляр. Тобто, завдання №1 було не дотиснути господарів, а хоча би дотягнути до фінального свистка. Втім, Скляра з бровки тренер про всяк випадок відкликав після того, як судома завалила на поле Дитятьєва. Мабуть, зрозумів, що варто почекати, щоб не лишитися вдев’ятьох.

Так і дотягнули до екстра-таймів. Причому за "Десну", яка відіграла без замін, було дещо страшно. Принаймні Кондратюк, складалося таке враження, ледве пересувався полем, як і Кисіль. А тут ще Жука зупинила судома, і "Ворскла" стартувала з супермоменту – Чеснаков після навісу бив головою з лінії воротарського і Сітало вібдбив м’яч в поперечину.

"Десна" відповіла на останній хвилині першого з додаткових таймів. Бовтрук змістився з правого флангу ближче до центру і низом пробив в ближній кут – Ткаченко витягнув м’яч. І тут же Бовтрук з Кисілем обіграли лівий фланг захисту "Ворскли" елементарною стіночкою. Втім останній бив вже з занадто гострого кута.

В четвертому таймі Олександр Рябоконь нарешті зробив першу заміну, за що відразу почув критику від тих вболівальників, яким стало образливо за Есеолу. Нерви не витримали і тренера, який емоційно відповів трибунам: "не может он уже играть!".

А останнім акордом міг стати епізод імені Жука і Сухомлинова. Перший вирізав довгу діагональ з правого фланга в центр карного майданчика, а там Сухомлинов в дотик переправляв м’яч в напрямку воріт. Ткаченко завмер на місці і лише поглядом провів кулю, яка пролетіла поруч з хрестовиною.

А в серії пенальті схибили Кондратюк, який пробив дуже втомлено (цілком прогнозовано) і Чуланов, який пробив значно вище. Взяти удари Ченпурненка, Кравченка, Чеснакова, Ткачука, Скляра та Дитятьєва у голкіперів шансів не було.

http://www.ua-football.com/ua/ukrainian/cup/1440243116-kubok-ukrayini-desna-vorskla.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини