Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:09:09

Хортингісти тренуватимуться на базі у Семенівському районі

04.08.2015   15:07

У селі Залізний Міст Семенівського району 2 серпня відкрилася спортивно-тренувальна база з хортингу.

Як повідомили організатори, розмістилася база, яка розрахована на 35 місць, у приміщенні колишнього дитячого садка. Тут створені всі умови для проживання і заняття спортом.

За ініціативою і завдяки наполегливості тренера Семенівської дитячо-юнацької спортивної школи Дениса Буданова та відомого аграрія Семенівщини керівника місцевого сільгосппідприємства «Степанич» Юрія Сенька, за активної підтримки громади: підприємців, фермерів, батьків юних спортсменів – постала сучасна спортивна база.

Заклад вирішуватиме одразу декілька цілей. По-перше, це спортивно-оздоровчі, дозвіллєві, трудові, екскурсійні та туристичні, по-друге, військово-прикладні та національно-патріотичні.

Відкриття бази відбулося дуже урочисто: підняття прапорів, показові виступи хортингістів, концерт... Участь у цій знаковій події взяли юні спортсмени, багато місцевих жителів, численні гості.

На базі вже заселилися юні хортингісти із Києва та Чернігова, які приїхали на спортивний збір.

До речі, семенівських вихованців відділення хортингу давно вже добре знають за межами району і Чернігівської області. Вони постійно беруть участь у змаганнях різних рівнів і завжди посідають призові місця.

Зараз четверо юних спортсменів готуються до участі у першому чемпіонаті світу з хортингу, який проходитиме в Польщі. Вони представлятимуть Україну на міжнародній арені в найважчий версії хортингу ММА «Двобій» – змішані єдиноборства. Тренуватимуться хортингісти вже на новій базі.

Довідка: Хортинг — повноконтактний комплексний вид бойового мистецтва, народжений в Україні, який базується на принципах спортивної підготовки як багаторічний, цілорічний, спеціально організований навчально-тренувальний процес всебічного розвитку, навчання та морально-етичного виховання спортсменів; навіть його назва має історичну основу пов'язану із козацтвом (Хоритиця).

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.