Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:01:31

Діти Чернігівщини вшановують пам'ять князя Київського Володимира Великого

28.07.2015   13:55Агенцiя

У нинішньому році відзначаються 1000-ні роковини упокоєння рівноапостольного князя Київського Володимира Великого – видатного державного та політичного діяча, творця середньовічної європейської держави Руси-України.

У цьому контексті збереження та утвердження традицій української державності, нагадування про роль історичної спадщини Руси-України у їх становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід'ємної частини європейської цивілізації набуває особливого значення.

Протягом липня до пізнання духовних і культурно-історичних витоків українського народу та вшанування пам’яті хрестителя Київської Русі долучились і діти Чернігівщини, які перебувають в освітянських закладах оздоровлення та відпочинку.

Зокрема, вихованці обласної літньої школи для обдарованих і талановитих дітей на базі табору «Юний турист», що в с. Количівка Чернігівського району, стали учасниками круглих столів «Роль християнства для розвитку України», «Державотворча діяльність Володимира Великого» та усного журналу «Від Київської Русі до сучасної України». Побували діти і на тематичних екскурсіях до Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» у м.Батурині. А у м.Ніжин відбулося відвідуванням Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського та музеїв при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя.

У позаміських таборах «Зміна», «Барвінок», «Веселка» та «Лісова казка» проведено тематичні лінійки, історико-інформаційні заходи «Витоки Української держави», «Князь Володимир Великий – хреститель Київської Русі», квести «Життєвий шлях Володимира Великого», а також здійснено екскурсії до м.Чернігова з відвідуванням музеїв.

Для дітей, які відпочивають у позаміському оздоровчому закладі імені Я.П.Батюка Ніжинської міської ради, було організовано круглий стіл «Що ти знаєш про князя Володимира Великого?», історичний захід «Легенди про Україну», перегляд документальних фільмів про хрещення Київської Русі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.