Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 14:18:21

Чернігівці стали свідками видовищних спортивних змагань завдяки Березенку

29.06.2015   16:49Агенцiя

За підтримки та ініціативи Сергія Березенка на площі біля фонтанів відбулися Богатирські ігри.

Змагання стронгменів викликали неабиякий ажіотаж у чернігівців. Ще б пак, коли ще випаде нагода побачити в дії не тільки українських, але й європейських представників справжнього чоловічого виду спорту. Серед учасників були й зіркові імена. Наприклад, Сергій Романчук – дворазовий віце-чемпіон України, переможець фіналу всесвітньої ліги чемпіонів, дворазовий фіналіст чемпіонату світу. Або шведський атлет Йохан Есперкона – фіналіст популярних змагань «Arnold strongman amateurs» чи віце-чемпіон Німеччини Тімо Рудігер.

За словами Президента федерації найсильніших атлетів України та перетягування канату Володимира Кіби, сьогодні Богатирські ігри набули великої популярності. Щороку в Україні відбуваються біля 300 етапів змагань стронгменів. До Чернігова спортсмени приїхали позмагатися за Кубок України, тож настрій в учасників був бойовим.

Стронгмени змагалися у різноманітних вправах, щоразу демонструючи просто таки феноменальні можливості. Учасники змагань піднімали 125 кілограмову штангу, носили «валізи», кожна з яких важить по 200 кг, грали у снукер, заносячи сто кілограмові кулі у потрібне місце. Та найбільше глядачам до вподоби прийшлася естафета. Чернігівці залишилися в захваті від побаченого. Адже їм випала нагода не просто поспостерігати в дії найсильніших богатирів Європи, а й поспілкуватися з ними, отримати на пам'ять фото чи автограф.

Трійка переможців Богатирських Ігор в Чернігові виглядає наступним чином:

1. Сергій Романчук, Україна
2. Йохан Есперкона, Швеція
3. Даліус Зімнскас, Литва

Символічно, що за підтримки своїх уболівальників перемогу здобув українець.
 
- Безумовно сьогодні велике свято, - поділився враженнями побаченим ініціатор змагань Сергій Березенко. – Добре, що нам спільно з федерацією найсильніших атлетів України та перетягування канату вдалося провести ігри саме в Чернігові. Історично – Україна багата на сильних тілом та духом людей, а один з найвідоміших стронгменів сучасності – Олександр Пеканов – чернігівець, наша гордість, - розповів Сергій Березенко.

За його словами важливо, що в день молоді цьогоріч для людей організували не просто святковий концерт, а сконцентрувалися саме на спорті. 

– Дуже важливо показати, що люди, які можуть перемогти себе, піднімаючи таку вагу, доводять, що можливості людини безмежні.

Політик наголосив, що проведення подібних турнірів буде заохочувати людей займатися спортом та вести здоровий спосіб життя.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини