Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:52:14

У Чернігові за підтримки Сергія Березенка стартував любительський футбольний турнір

23.06.2015   08:06

У Чернігові за підтримки Сергія Березенка стартував Кубок Дворового футболу – любительський турнір, організований Радою регіонального розвитку Чернігівщини та обласною федерацією футболу.

Минулої неділі на центральній спортивній арені міста Чернігова – стадіоні імені Юрія Гагаріна – відбулося урочисте відкриття турніру, в якому взяли участь 32 команди нашого міста. Футболісти гратимуть за олімпійською системою, тобто на виліт. Наступні ігри відбуватимуться щосуботи, а фінал запланований на 18 липня. До речі, на команди, які займуть перші чотири місця очікують цінні призи.

За словами Сергія Березенка, координатора ради регіонального розвитку області, одного з організаторів турніру це – комплекти футбольної форми, футбольні м’ячі та безкоштовні квитки для всієї команди на матч Україна - Іспанія, який відбудеться восени в рамках відбіркового туру до «Євро – 2016».
- Ми організували цей турнір разом з Радою регіонального розвитку Чернігівщини, - розповів голова обласної федерації футболу Геннадій Прокопович. – Матчі проходитимуть на хороших штучних полях, тож учасники зможуть отримати максимальне задоволення від гри. Команди проявили велике бажання зіграти на цих змаганнях, подали близько 50 заявок. Але, аби вкластися в часові рамки та зберегти сітку турніру, ми зупинилися на перших 32-ох колективах.

Цієї неділі відбулися матчі 1/16 фіналу. Учасники залишилися задоволеними як організацією турніру, так і рівнем суперників. Для багатьох грати на Кубку дворового футболу цікаво та приємно: хороші поля, якісне суддівство, приємна футбольна погода, поруч вірні друзі – чи можливо краще провести вихідний день. Очевидно, що ні.
– Я думаю, що такі турніри дуже потрібні, - розповів нам Борис, воротар команди «Пітєр», який займається футболом з дитинства. – Вони розвивають любительський футбол, об’єднують гравців спільним духом гри. Краще постійно грати та таких змаганнях, ніж пити пиво у дворі. Схожої думки притримується гравець команди Гамма-2 Андрій. – Ці змагання дуже потрібні, вони дозволяють забрати молодих людей з вулиці, займають їх чимось корисним і цікавим, пропагують здоровий, спортивний спосіб життя. Думаю в майбутньому буде ще більше охочих брати участь у подібних турнірах.

До речі, фінальний матч відбудеться на новому стадіоні. За їх будівництво у чернігівських школах № 19, 27 та 29 взялася Рада регіонального розвитку області спільно з федерацією футболу України. Зараз там активно кипить робота з укладання нових штучних газонів. На цих стадіонах організатори планують провести півфінальні матчі, та головну гру турніру.


Тарас Дзюба

PR

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.