Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:59:15

Десна - Сталь 4:2. Рикошетам не програли

25.05.2015   09:31Агенцiя

Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна "Десна" (Чернігів) - "Сталь" (Дніпродзержинськ) 4:2 Голи: Деребчинський 18, Скепський 22, Деребчинський 43, Крамар 90+5 - Куліш 45+1, Каленчук 81

"Десна": Сітало – Жук (Чуланов, 90+2), Каваців, Єлісєєв, Сухомлинов – Мельник – Скепський (Бовтрук, 81), Крамар, Кисіль (Кондратюк, 84), Картушов – Деребчинський (Щедраков, 65).
"Сталь": Піцан – Пінчук (Алієв, 67), Кравченко, Адамюк, Платунов (Кучеров, 45+1) – Карасюк – Котляр (Дацюк, 61), Каленчук, Никитенко (Сантрапинських, 26) – Дебелко, Куліш.
Попередження: Скепський, Єлісєєв - Дацюк, Кучеров, Кравченко


Від "Сталі" з Кам’янського (а як ви хотіли? Закон про декомунізацію вже вступив в силу) невідомо було що чекати. З одного боку, чотириматчеву переможну серію кожен прагне продовжити. А з іншого – з 2-ї сходинки "сталеварів" вже посунути нема кому (а першу "Олександрія" не віддасть) і гра в Чернігові могла би стати для тренерського штабу можливістю перевірити резервістів.

Коли команди вийшли на поле, стало зрозуміло, що Володимир Мазяр обрав проміжний варіант, випустивши в старті лише дві з половиною несподіванки: запасного голкіпера, Никитенка на лівий фланг півзахисту і Дебелка в напарники кращому бомбардиру Станіславу Кулішу. Втім, останній все ж своєю грою в попередніх поєдинках заслужив місце в старті і без поправки на експерименти.

Щодо "Десни", то переміни торкнулися центральної вісі. За відсутності Щедракова і Кондратюка в центрі поля зіграли Мельник (його місце в обороні зайняв Єлісєєв) і Крамар. Решта, з огляду на проблеми зі здоров’ям Агапова і Козака, - цілком прогнозовано.

Гра почалася відкрито. Вже на 1-й хвилині чернігівці заробили кутовий, непогану атаку організував Сухомлинов, який отримав пас ледь не через все поле, прибрав опікуна, але не зовсім вдало віддав в центр на Крамара, дриблінг продемонстрував Скепський, який зробив все ідеально, крім завершального удару (м’яч прикотився прямо в руки голкіперу).

Гості відповіли двома класними ударами Котляра, який був надзвичайно активним на правому фланзі. Обидва рази класно зіграв Сітало. Зауважте, що все це нотатки перших 10 хвилин!

А потім прорвало. Картушов, пройшовши від центра поля до карного майданчика віддав короткий пас на Деребчинського, який весь цей час біг паралельним курсом. Форвард вийшов сам на сам і пробив в ближній кут.

Минуло 4 хвилини і рахунок подвоївся. Картушов знову опинився в центрі уваги, зібрав навколо себе кількох суперників, зробив кілька спроб пробити (з трибун кілька разів встигли прокричати "ну, бий вже!"), замахами дезорієнтував суперників і відкотив під удар Скепському. Той пробив метрів з 20-22 в дев’ятку.

Автори голів за кілька хвилин ледь не зметикували на двох: Форвард віддавав з правого флангу в центр, але м’яч підступно підскочив на газоні в той момент, коли Скепський вже замахнувся, щоб пробити. В результаті м'яч пішов значно вище. Повторили цей трюк Деребчинський і Скепський наприкінці першого тайму, помінявшись місцями. Цього разу все вийшло ідеально. Десятка чернігівців прострілив, а форвард з двох метрів розстріляв воротаря. 3:0!

Міг Скепський заробити ще один гольовий пас, але після його м’якого навісу з правого флангу Кисіль головою з 4-5 метрів пробив поруч зі стійкою.

Зрештою, такі провали на власному лівому фланзі змусили Мазяра зняти обох гравців, які за нього відповідали – спочатку Никитенка, а відразу після третього голу і Платунова. Причому друга заміна супроводжувалася голосними "наїздами" в бік футболіста.

Кам’янчани (їх так і потужний загін ультрас називав протягом матчу) за весь цей час створили хіба що один момент. Котляр після навісу з кута воротарського пробив зльоту. Цілив в дальній кут, але точно реалізувати задумане не вдалося.

І лише на останніх секундах гості зіпсували настрій чернігівцям. Штрафний майже на лінії карного майданчика, сильний удар, рикошет від стінки, ще один рикошет – і Куліш з трьох метрів без перешкод переправляє м'яч в сітку.

Друга половина гри почалась дещо сумбурно. Гості спробували скоротити розрив до мінімуму, чернігівці зосередилися на захисті – і обидві сторони дуже нервували. Перші, що не можуть швидко забити, а другі – під тиском помилки, яка може перекреслити всі здобутки першого тайму. Тому красивої гри не вийшло – було більше боротьби, ніж футболу. Не змінили це і заміни, які яскраво продемонстрували якими засобами тренери прагнуть досягнути мети: Рябоконь зняв автора дубля і випустив другого опорника, а Мазяр розміняв правого бека на третього форварда.

Це був ризик і ледь не скористався з цього Картушов, який оголеним флангом вийшов сам на сам, але пробив дуже невдало – фактично навісив в руки голкіперу.

Досягли свого гості за 10 хвилин до фінального свистка. Навіс в карний майданчик, Мельника штовхають в спину (арбітр мовчить), м’яч вилітає за межі штрафного і Каленчук дальнім нижнім ударом забиває другий гол. Сітало допомогти не міг, бо в справу знову втрутився рикошет.

На останніх хвилинах напруга досягла апогею – футболісти "Десни" роздратували суперників затягуванням часу (судоми з інтервалом в хвилину схопили відразу двох чернігівців). "Сталевари" не витримали і почалася штовханина. Арбітр вирішив нагородити картками Кравченка і Єлісєєва – не найактивніших учасників процесу. Схоже, все найцікавіше суддя просто пропустив.

І все ж останнє слово лишилося за "Десною". Футболісти просто хотіли потягнути час біля чужих воріт, але Бовтрук і Кондратюк вирішили інакше. Перший накрутив двох опонентів, віддав на самотнього Кондратюка, який під гострим кутом стояв сам перед голкіпером і замість удару скинув назад на Крамара. Тому нічого не залишалося, ніж забити четвертий гол.

UA-Футбол

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини