Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:10:31

Варвинщина вітала олімпійців

17.12.2014   11:11

Нещодавно у Варвинській районній гімназії відбулася зустріч з олімпійським чемпіоном Токіо 1964 року на каное-двійці, чемпіоном Європи, чемпіоном СРСР Андрієм Хімічем, бронзовою призеркою зимової Олімпіади 1994 року в Ліллехамері Валентиною Цербе-Не́сіною, призеркою чемпіонатів світу, Європи та Кубків світу Ніною Лемеш.

Ці люди навічно вписали свої імена в історію нашого спорту, користуються авторитетом і повагою серед спортсменів Чернігівщини. Юним гімназистам було цікаво поспілкуватися із знаменитими земляками, послухати про їх тернистий шлях до перемоги. Ця зустріч показала дітям, що в нашому житті все можливе, потрібно лише поставити перед собою ціль і йти до неї, долаючи всі перешкоди на своєму шляху.

Директор гімназії Василь Небрат вручив відповідальному секретарю обласного осередку НОК України Ніні Лемеш Подяку за пропаганду олімпійської освіти серед учнівської молоді, а заступник голови РДА Валерій Чаленко вручив Андрію Хімічу сувенірну медаль з нагоди 50-річчя його олімпійського золота.

На зустрічі Ніна Лемеш вручила грамоти обласного осередку НОК України та книгу « Спортивне сузір’я Чернігівщини» почесним олімпійцям, керівництву району та дирекції гімназії. А кращі гімназисти-спортсмени з рук іменитих земляків отримали сувеніри. Зокрема, нагороди отримали Олександр Ілляшенко, Олександр Халамей, Владислав Колос, Катерина Чорноконь, Олександра Левун, Олександра Кузьмич, Андрій Небрат, Дмитро Гончар, Ірина Смаглюк.

Далі зустріч продовжилася Всеукраїнським спортивно-масовим заходом «Олімпійське лелеченя», де за перемогу змагалися команди 5-6-х класів. Розпочалося свято урочистою ходою команд, підняттям прапора змагань і запалюванням олімпійського вогню. Далі головний суддя змагань Валентина Остах, а від імені капітанів команд Ірина Смаглюк дали клятву поважати і дотримуватися правил змагань.

Знайомство з командами розпочалося з девізу кожної. У програму олімпійських змагань було включено естафету, борцівський турнір, стрибки через скакалку і через лаву, вікторину, перетягування каната.
 
За підсумками всіх етапів місця розподілилися так: І місце виборола команда «Спортсмен» 6-Б класу, ІІ – команда «Спорт» 6-А класу, ІІІ - команда «Водограй» 5-Б класу і ІV місце посіла команда «Лідер» 5-а класу. Церемонію нагородження провели наші відомі земляки-спортсмени А.І. Хіміч, В.А. Цербе-Не́сін, Н.П. Лемеш. Кожна команда отримала в подарунок спортивний інвентар від НОК України: м’ячі, грамоти і медалі, а також гучні оплески вболівальників.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини