Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:57:24

Грузинський активіст хоче згуртувати народи України та Росії

11.11.2014   10:17Агенцiя

Грузинський активіст Нодар Беридзе у квітні-травні 2015 року організує міжнародний велотур Київ-Мінськ-Москва. Мета велотуру - згуртувати сусідні народи та зупинити війну в Україні.

Про це активіст із Батумі заявив 8 листопада під час прес-конференції у Чернігові. Наразі Нодар завершує свій перший велотур 22-ома областями України і 10 листопада, по приїзду до Києва, розпочне підготовку до міжнародного туру "Всі за мир".

Нодар планує звернутися по допомогу з організацією до президента Білорусі Олександра Лукашенка, як до ініціатора багатьох зустрічей України та Росії. Він також закликає президента України Петра Порошенка підтримати ідею.

"Нам нужен результат. Не просто прокатиться и все: "Цырк приехал - цырк уехал". Нам нужно прекращение стрельбы. Поэтому, определены конкретные цели" - розповів Нодар.

Під час туру планується кожного дня о 9:55 оголошувати годину миру в Україні. У цю годину кожен повинен буде помолитися за мир чи зробити щось у знак припинення війни. Також активіст хоче, щоб під час велотуру кожний обласний центр України "простягнув руку дружби" трьом обласним центрам Росії. Тим самим підкреслити небажання сусідніх народів війни між їхніми країнами.

Ідея велотуру належить грузинському спортсмену та веломандрівнику Джумберу Лежаві, який помер 25 липня цього року. Саме тому Нодар Беридзе взяв на себе організацію ідеї свого земляка. Перед туром Київ-Мінськ-Москва він планує проїхатись Україною зимовим екстремальним велотуром. Проїде він його сам. Брати під свою відповідальність когось ще - не хоче.

Текст і відео Garmata.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини