Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:27:15

Анатолій Мирошниченко: "Разом ми здатні перемагати: в спорті – суперників, у житті – байдужість та зневіру"

02.10.2014   09:34Агенцiя

Такими словами депутат обласної ради Анатолій Мирошниченко відкрив у Чернігові 16-й міжнародний турнір «Ілля Муромець», присвячений визволенню міста.

Депутат уже протягом 10 років підтримує проведення турніру на теренах області. На його думку, змагання «Ілля Муромець» стали  візитною карткою регіону, адже не щодня на Чернігівщину приїздять понад 100 спортсменів, які представляють не лише різні куточки України, а й інші країни. За словами Анатолія Мирошниченка, цього року турнір має ще символічніше значення для всієї України. «Турнір об’єднує різні регіони нашої держави. Незважаючи на складнощі, які ми сьогодні переживаємо, а в першу чергу це неоголошена війна проти України, спортсмени і тренери знайшли в собі сили й бажання приїхати на Чернігівщину та взяти участь у змаганнях. Для молодих хлопців вони дуже важливі, адже це практика, нові знайомства, досвід перемог та поразок. Турнір за 15 років виховав і чемпіонів України, і призерів чемпіонатів світу та Європи, і учасників Олімпійських ігор», – відзначив Анатолій Мирошниченко.

Турнір «Ілля Муромець» планує в найближчі 2-3 роки перейти у статус кубкових змагань, що дозволить спортсменам отримувати за призові місця ступені кандидатів та майстрів спорту, кажуть організатори. Щоправда, цьому на заваді низка проблем, адже в Чернігові лише один-два зали, які мають відповідні умови.

Головний суддя турніру, суддя національної категорії Геннадій Плешкевич, наголосив, що рівень спортсменів на змаганнях був дуже високий. Це, зокрема, чемпіони світу, Європи, України.

Найближчими роками турнір має перерости в один із етапів Кубка України.

- Великим досягненням турніру, і за це спасибі Анатолію Мирошниченку та його Благодійному фонду «Благовіст», є те, що спортсмени, тренери, судді не витрачають жодної копійки на участь у ньому. Оплачується дорога, харчування, проживання, за призові місця спортсмени отримують грошове заохочення. Такого немає практично на жодних змаганнях в Україні, – наголосив Геннадій Плешкевич. – Спортсмени змушені постійно шукати кошти для того, щоб захищати честь свого міста, області, країни, тренери ходять по спонсорах, аби відправити своїх вихованців на змагання, адже від держави, від місцевої влади допомоги немає. І їм ніколи не зрозуміти, що спортивна еліта країни, її гордість виховується роками тренувань та проведенням подібних змагань. А в Чернігові немає навіть сучасного спортзалу для занять боротьбою, ми десятиліттями тренуємося в підвальних приміщеннях.

У вирішенні такого нагального питання зголосився допомогти Анатолій Мирошниченко, пообіцявши цієї зими відкрити для молодих борців сучасний спортивний зал з усім необхідним для тренувань обладнанням.

- Я знаю, де ви тренуєтесь, і ви робите неймовірне, коли в таких умовах стаєте чемпіонами Європи та України, – сказав депутат. – Обіцяю вам нинішньої зими відкрити зал у центрі міста, зручний, теплий, сухий і комфортний, а головне – придатний для якісних тренувань.

Володимир Сердюк

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини