Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:15:06

Кубок пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка вибороли рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини Чернігова

16.09.2014   08:54

На спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС у Чернігівській області відбувся обласний Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів. Щорічні змагання присвячені пам'яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС підполковника Анатолія Григоренка.

Показати свою професійну майстерність у видовищному, але досить важкому виді спорту прибули 22 команди.

До рятувальників, що прибули аби вибороти першість та перехідний кубок А.Григоренка, звернулись начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко, заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика, дружина померлого ліквідатора Валентина Григоренко та почесні гості. Зокрема у своїх виступах вони висловили побажання швидких стартів та перемоги найсильнішій і найбільш підготовленій команді рятувальників.

Під час урочистого відкриття полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко зазначив, що такі змагання необхідно проводити у пам'ять про тих людей, які віддали своє життя у боротьбі з Чорнобильською катастрофою, під час виконання службового обов'язку та у пам'ять тих, хто зараз несе службу на кордонах та у Східних областях України. Почесні гості та учасники Чемпіонату хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.
Заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика підкреслив, що такі змагання піднімають бойовий дух як рятувальників, так і пересічних громадян України, адже у разі біди, за набраним номером "101" завжди прийде допомога, прийдуть рятувальники ДСНС, які захистять мирних жителів від пожеж, катастроф і надзвичайних ситуацій.

Постріл стартового пістолета ознаменував початок змагань. Рятувальники змагались у трьох видах: підйомі по штурмовій драбині на 4 поверх учбової башти, підйомі по висувній драбині та бойовому розгортанні.
В підйомі по штурмовій драбині у вікно 4 поверху учбової башти першим був Сергій Кравченко, представник команди Новгород-Сіверського району. Його результат 15,19 сек.

Тандем Олександра Ніколайчука та Олександра Бистревського з 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігів з результатом 16,53 сек. виборов першість у підйомі по висувній драбині.

Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. Найкращий результат 66,97 сек. показала команда рятувальників з Талалаївки.

За підсумками всіх видів змагань, перше місце та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда пожежно-рятувального підрозділу №1 м. Чернігова. Минулорічні чемпіони - збірна рятувальників Корюківського району в цьому році посіла друге місце. Завершила трійку призерів збірна Варвинського району. Переможцям, як в особистих, так і командних заліках було вручено медалі, грамоти та цінні подарунки.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.