Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:17:52

Десна - Нива 2:0. Без зайвих рухів

16.08.2014   22:59Агенцiя

Чернігів. Стадіон ім. Ю.Гагаріна Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків) "Десна" (Чернігів) - "Нива" (Тернопіль) 2:0 Голи: Козак 13, Каваців 88

«Десна»: Федоренко – Жук, Каваців, Мельник, Сухомлинов – Щедраков – Картушов (Малюк, 90+2), Кондратюк, Воронченко (Чуланов, 66), М. Козак (Бовтрук, 81) – Деребчинський (Фурта, 72)

«Нива»: Шпук – Гудак, Петрівський, Донець, Яневич – Гринченко (Сворак, 78), Вацеба (Рижук, 90+1) – Гудима, Мдинарадзе (Шпікула, 46), Пліс (Сахнюк, 74) – Семенюк

Предупреждения: Картушов 56 - Мдинарадзе 25, Вацеба 47

Попередній домашній матч чернігівці грали з найбільш зручним суперником в історії українських чемпіонатів – з сумчанами у «Десни» був стовідсотковий домашній показник, який, втім, був зіпсований.

«Нива» теж приємний з огляду на статистику опонент. В рамках чемпіонатів України «Десна» зіграла з тернополянами 14 поєдинків, здобувши в них 11 перемог і тричі зігравши внічию (різниця м’ячів – 28:6). А єдина перемога «Ниви» сталася в рамках Кубку України 5 років тому.

Враховуючи ще й фінансові (а відтак – і кадрові) проблеми «Ниви», цього разу статистика не повинна була зіпсуватися. І хоча початок матчу вийшов досить кволим, вже на 13-й хвилині перша ж осмислена атака підопічних Олександра Рябоконя завершилася голом.

Єгор Картушов, який цього разу розпочав гру на незвичному для себе правому фланзі, втік від опікунів і прострілив у воротарський майданчик. Козак намагався в підкаті заштовхнути м’яч в сітку (мокрий від дощу газон сприяв плавній поїздці на п’ятій точці), але трохи перестарався і осідлав м’яч. Довелося гальмувати п’ятками, піднятися на руках, вигребти з-під себе снаряд і в напівлежачому стані добивати м’яч в сітку вже фактично з лінії воріт. Захисники весь цей час спостерігали за еквілібристичним етюдом вінгера і втрутитися не намагалися.

Власне, решту подій, які варто згадати щодо першого тайму можна вмістити в одне речення: кілька дуже неточних дальніх ударів (найближче до мети був Козак, після удару якого м’яч і ворота розминулися на метр) і три спроби того ж Козака обіграти по півкоманди в межах карного майданчика чи на підступах до нього. Кожного разу завершувалося це невдало. «Нива» ж взагалі складних тестів для Федоренка не пропонувала – чернігівці традиційно після голу зосередилися на акуратній грі в обороні, але ініціативу підібрати гостям не вистачило талану.

Мабуть для того, щоб скористатися пасивністю господарів і не залишати ініціативу безпритульною, керманич «Ниви» замінив в перерві сина президента клубу Мдінарадзе, який більше запам’ятався не креативністю попереду, а жорсткою (часто занадто) грою, за що справедливо й отримав жовту картку. Втім, забігаючи наперед, відзначимо, що Шпікула зіграв не краще, розчинившись на полі.

І знову перша ж атака «Десни» вийшла надзвичайно гострою – Кондратюк видав пас врозріз між захисниками, Деребчинський увірвався в карний майданчик з місця правого вінгера і бив в дальній кут – Шпук витягнувся і кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий.

За кілька хвилин Деребчинський знову створив чудовий момент і знову з правого фланга – відірвався, прострілив… Кондратюку не вистачило лічених сантиметрів, щоб замкнути передачу з лінії воротарського.

І втретє міг зіграти правий фланг. Цього разу Козак залишив позаду суперників, але в рамку не влучив.

Гості ж вперше змусили попрацювати голкіпера «Десни» аж на 67-й хвилині, коли зі стандарту з району правого кута карного майданчика Андрій Гринченко цілив в ближній нижній кут. Федоренко був на місці і намертво взяв м’яча. І ще Гудима з тієї ж точки, але вже з гри пробив в дальній кут – трішки неточно

«Десна» відповіла двома не зовсім точними ударами з льоту від Каваціва і Чуланова, але зрештою остання чверть перетворилася на енциклопедію помилок – втрати Фурти, Картушова, Семенюка, Гудими, Бовтрука… Вирішальною ж стала помилка Шпука. Воротар гостей після сильного удару метрів з 25 у виконанні Бовтрука відбив м’яч перед собою. На добиванні першим був Ярема Каваців, який переправив снаряд у ворота з кількох метрів. Епізод вийшов стрімким, тому не зовсім були зрозумілі дії асистента арбітра. Після удару Бовтрука він підняв прапорець, сигналізуючи про офсайд у когось з господарів, але після того, як в мить, коли воротар удар відбив, прапор опустився. Головний арбітр на такій рух не відреагував, а захисник «Десни» гол забивав вже без будь-яких сигналів про порушення правила «поза грою».


http://www.ua-football.com/ukrainian/first/53ef85f4.html

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини